Castellterçol

Marc Parrot preestrena "50 anys de la Nova Canço"

La Nova Cançó commemora els seus cinquanta anys. Per homenatjar aquest moviment cultural reivindicatiu, aquest dilluns s'ha preestrenat a Castellterçol, al Vallès Oriental, un espectacle que s'ha creat sota la batuta musical del polifacètic Marc Parrot i la direcció escènica de Ramon Simó. L'espectacle repassa la trajectòria d'aquest fenomen cultural tant pel que fa a la diversitat musical com territorial. El muntatge repassa diferents moments del moviment des d'Els Setze Jutges, passant pel Grup de Folk, fins als Galàctics. L'espectacle commemoratiu d'homenatge a la Nova Cançó s'estrena oficialment dimecres al Festival Acústica de Figueres.

Actualitzat
El moviment de la Nova Cançó pren forma cap a finals dels anys cinquanta, quan Raimon, l'artista més representatiu d'aquesta plataforma cultural de lluita antifranquista, escriu la seva primera cançó, "Al vent", el 1959. El mateix any Lluís Serrahima publica l'article fundador de la Nova Cançó, "Ens calen cançons d'ara", un clam a favor de la música catalana que segueix vigent.

El concert commemoratiu que s'ha preestrenat aquest dilluns es basa en un repertori que repassa la trajectòria d'aquest fenomen cultural, tant pel que fa a la seva diversitat musical com territorial. A través de cançons, poemes i una dramatúrgia molt original, el muntatge ens transporta des d'Els Setze Jutges, passant pel Grup de Folk, fins als Galàctics.

Marc Parrot, el director musical de l'espectacle, ha explicat que si "abans el problema era polític, ara és de mercat". "El mercat anglosaxó, el mercat castellà, els mercats més grans se'ns mengen", ha afegit.

L'espectacle d'homenatge a la Nova Cançó s'entrena oficialment dimecres al Festival Acústica de Figueres. Després recorrerà la geografia catalana i part de l'espanyola.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut