Mapa dels brots de Covid a Lleida, on descarten de moment nous confinaments

A Catalunya hi ha 9 brots actius: 8 a les comarques de Lleida (Segrià, Segarra i Vall d'Aran) i un al Bages

Actualitzat

Salut està fent un seguiment dels 9 brots actius que hi ha a Catalunya i de moment no es planteja ordenar cap confinament; tampoc a la demarcació de Lleida, on es concentren la majoria de brots, on es concentren la majoria de brots, amb150 nous contagis dels 250 confirmats fins ara.

A la demarcació de Lleida hi ha 8 dels focus: 6 al Segrià, un a la Segarra i un altre a la Vall d'Aran. L'últim brot s'ha detectat al Bages, on hi ha 10 positius confirmats. La majoria de les persones afectades són lleus o assimptomàtics.​

A la regió sanitària de Lleida, tres brots són en empreses del sector de la fruita; un altre, en una empresa agroalimentària de la Segarra; dos, en una residència, i un darrer en un bloc de pisos de la capital del Segrià. Divina Farreny, gerent de la regió sanitària de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, explica que s'ha actuat amb rapidesa.

"Tots estem posant molta atenció i els tenim força controlats. Estem alerta perquè tenim el pla de com hem d'actuar per intentar acorralar-ho i ens ha funcionat molt bé en les darreres setmanes amb els brots que hem tingut. Veiem que tothom s'activa ràpid, en menys de 24 hores es posen a fer els tests Elisa i nosaltres, a posteriori, fem els PCR."

Salut assegura que no hi ha connexió entre els brots. Farreny ha explicat que els 8 brots actius (inclòs el de la Vall d'Aran) sumen uns 150 positius, però ja ha advertit que aquesta xifra "anirà en augment perquè es van estudiant cadascun dels brots".
La setmana del 21 al 27 es van detectar a Lleida 251 positius -93 casos divendres-, un 40% dels quals són asimptomàtics.

 


Segrià, Segarra i Vall d'Aran, comarques amb més risc

El Segrià , la Segarra i la Vall d'Aran són les comarques on hi ha més risc de contagi ara mateix a Catalunya. Un dels factors que es tenen en compte per calcular aquest índex de risc és la incidència acumulada de casos dels últims 14 dies.

A Lleida és de gairebé 121 positius per cada 100.000 habitants, mentre que a la regió de Barcelona, amb tota la regió metropolitana inclosa, no s'arriba als 14 casos per cada 100.000 habitants.

 


Al Segrià és on hi ha més focus, concretament a Lleida. El primer ha estat a la residència Castrillón, on es van detectar 18 positius --13 residents i 5 treballadors--, que no han anat a més. En una altra residència, que en aquest cas no és de gent gran, s'han detectat 3 positius --2 treballadors i un resident-- i aquí també sembla que el brot està controlat.

S'han detectat 9 positius entre els veïns d'un bloc de pisos de la ciutat. Alguns estan aïllats al seu domicili. A l'Hotel Rambla i a la casa de colònies La Manreana de Juneda hi ha 99 persones en aïllament: més d'una seixantena han donat positiu per Covid-19.

En altres municipis de la comarca, hi ha tres brots detectats en empreses hortofructícoles, que sumen 24 positius, la majoria de les poblacions d'Aitona i Alcarràs.

A la Segarra, el brot ha aparegut en una empresa agroalimentària. On s'estan fent molts testos i de forma continuada és a Bon Àrea, l'empresa més gran de la comarca.

A Bon Àrea, l'empresa agroalimentària més gran de la comarca, s'estan fent tests (CCMA)

El vuitè brot detectat a les comarques de la demarcació de Lleida és el de la Vall d'Aran, arran d'una barbacoa del 16 de juny a Naut Aran. De les 16 persones que hi havia es van detectar 8 casos positius, que estan aïllats a casa en estat lleu.


Un brot al Bages

L'últim brot detectat a Catalunya és a Avinyó, al Bages, on s'han notificat 10 positius en un escorxador amb 400 treballadors. L'origen del brot seria en una festa que es va fer fa dies a Manresa.

L'empresa va tenir constància del primer positiu la setmana passada, quan un treballador que tenia símptomes es va fer la prova al CAP. Seguidament es van fer proves als seus contactes més estrets i els treballadors amb qui compartia cotxe, i un d'ells també va donar positiu.

A hores d'ara hi ha 10 treballadors aïllats per contacte directe amb els afectats i s'han fet PCR a 100 dels 400 treballadors, entre els quals han aparegut almenys dos casos més.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut