Divuit positius de coronavirus en una residència de gent gran de Lleida
La residència Castrillón, que registra 18 positius per Covid-19 (ACN/Laura Cortés)

Divuit positius de coronavirus en una residència de gent gran de Lleida

Tretze dels contagiats són avis i cinc són treballadors de la residència Castrillón de la capital del Segrià

RedaccióActualitzat

Mentre al Segrià s'extrema la vigilància per evitar la transmissió dels brots detectats a les comarques de la Franja, en una residència de Lleida s'ha detectat un brot amb 18 positius. Són 13 residents i 5 treballadors de la residència Castrillón, a la zona de Ciutat Jardí de la capital del Segrià. Quatre de les persones han hagut de ser ingressades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

És una residència privada amb una cinquantena de places on no s'havia donat cap cas de coronavirus fins ara.

Salut va fer proves PCR a usuaris i treballadors després que diverses persones del centre presentessin símptomes compatibles amb la Covid-19

Divuit positius de coronavirus en una residència de gent gran de Lleida
Entrada de la residència de gent gran afectada (ACN/Laura Cortés)


Segons fonts del geriàtric, els empleats que han donat positiu son asimptomàtics però estan de baixa i aïllats i han pogut ser substituïts amb altres auxiliars i personal d'infermeria provinents de l'atenció primària. També s'han reforçat els equips de protecció. La situació està "sota control", assegura el departament. Ara caldrà determinar l'origen del brot.

Els sindicats expliquen a EFE que es tracta d'una residència "molt tancada". "El que passa a dins es queda aquí dins", assenyalen, i subratllen que mai han aconseguit tenir-hi una representació sindical tot i que diuen que ho han intentat diverses vegades.

Salut també ha confirmat que hi ha 42 persones aïllades a l'Hotel Rambla de Lleida, la majoria temporers, i 7 d'elles han donat positiu en Covid-19. I a la granja escola La Manreana de Juneda, a les Garrigues, hi ha 24 temporers positius més, 2 d'ells aïllats a l'alberg de Seròs.

 

Els alcaldes, preocupats pel rebrot de la Franja

El rebrot de la Franja, mentrestant, ha posat en alerta l'àrea de Lleida i els municipis fronterers. Tres comarques del sud-est d'Osca (el Baix Cinca i la Llitera, a la Franja, i el Cinca Mitjà) han reculat a la fase 2 de la desescalada.
 

Divuit positius de coronavirus en una residència de gent gran de Lleida
Temporers a la plaça del Dipòsit, a Lleida (ACN/Som Veïns)


Els alcaldes del Segrià es mostren preocupats per la proximitat amb l'Aragó, i demanen que no s'abaixi la guàrdia amb les mesures d'higiene i seguretat.

De moment, el govern i els alcaldes descarten restriccions en la mobilitat. Volen sobretot que es facin complir els protocols de seguretat en el sector de la fruita, tenint en compte que s'han detectat brots en entorns agrícoles.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut