Control de temperatura d'un grup de temporers
Lleida

Salut confirma 7 brots de Covid-19 a la regió de Lleida, amb almenys 100 positius

S'han detectat en tres empreses de la fruita, una d'agroalimentària, i a dues residències, a més d'un brot comunitari a la capital del Segrià

Redacció/ACNActualitzat

El Departament de Salut ha confirmat que hi ha 7 brots de Covid-19 actius a la regió sanitària de Lleida, que sumen, almenys, un centenar de positius.

S'han detectat en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària de la Segarra; en una residència -que no és de gent gran- de Lleida i Salut també està fent seguiment d'un brot comunitari a la capital del Segrià.

Aquests brots se sumen al de la residència de gent gran Castrillón de Lleida, que "està controlat", amb 18 positius -13 residents i 5 treballadors- segons la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny.

 

La gerent ha explicat que la xifra de positius "anirà en augment" perquè es van estudiant els brots i fent seguiment dels contactes de les persones afectades, que han d'estar en quarantena per evitar la propagació del virus.

"Tenim el pla per acorralar la propagació i les darreres setmanes ha funcionat molt bé en els brots en què s'ha actuat."

 

Un grup de treballadors de la fruita es desinfecta les mans

 

Segons la gerent, fa setmanes que es fa seguiment dels brots a les empreses de la fruita i l'agroalimentària. En aquesta última, s'han reduït els casos respecte a la setmana passada.

A la ciutat de Lleida, el brot s'estudia des de divendres; ha tingut l'origen en un bloc de pisos i hi ha hagut transmissió en altres habitatges de l'immoble.

I a la residència, que és privada, però de gestió pública, de moment, s'han confirmat aquest dimarts els positius de dos treballadors i un d'un resident, però s'han fet proves a més persones del centre.

A banda, un nou cas ha elevat a 8 els positius confirmats pel brot que va tenir l'origen en una barbacoa a la Vall d'Aran, en aquest cas a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. A la barbacoa, hi van anar 16 persones.

 

251 casos entre el 21 i el 27 de juny a Lleida

Divina Farreny ha explicat que entre el 21 i el 27 de juny s'han confirmat 251 positius de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, 155 dels quals van tenir els primers símptomes durant la darrera setmana.

Segons ha explicat, el 40% dels afectats no tenen símptomes. La gerent defensa que a l'atenció primària de Lleida "és dels llocs de tot Catalunya on es fan més proves PCR".

L'hotel Nastasi de Lleida acollirà persones que han d'estar aïllades pel coronavirus (ACN/Salvador Miret)

 

A la regió hi ha habilitats l'hotel Rambla, de Lleida, i la casa de colònies la Manreana, de Juneda, per acollir un centenar de temporers o sensesostre que han d'estar aïllats i no tenen un lloc on poden passar la quarantena. Des d'aquest dimecres s'hi afegirà l'hotel Nastasi, de Lleida, amb unes 80 habitacions.

A la regió sanitària de Lleida hi ha una vintena de persones ingressades en hospitals per Covid-19, 5 de les quals a l'UCI, segons dades de Salut.


Quatre casos detectats a Avinyó

On també s'han confirmat nous positius és a l'escorxador d'Avinyó, on, segons l'Ajuntament, s'estan fent testos a tots els treballadors de l'empresa agroalimentària.

L'alcalde, Eudald Casals, ha explicat a l'ACN que estan en contacte amb el Departament de Salut per actualitzar les dades i, en cas que fos necessari, prendre les mesures adequades.

 

Més de 71.500 casos a Catalunya

Fins ara s'han confirmat a Catalunya 71.574 positius de SARS-CoV-2. Actualment queden 54 persones ingressades de gravetat per Covid-19 i hi ha 689 professionals de residències aïllats per sospita o confirmació.

La xifra de víctimes mortals és de 12.556.
 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut