Bilbao

Manifestació en suport dels processats en el judici contra Gestores pro Amnistia

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Bilbao per protestar pel judici que es fa a l'Audiencia Nacional contra els dirigents de Gestores pro Amnistia, un grup de suport als presos d'ETA i els seus familiars. Els 27 processats s'enfronten amb penes que poden arribar als deu anys de presó. Durant la manifestació, que ha transcorregut sense incidents, els participants han fet crits a favor dels presos d'ETA i de l'amnistia. La manifestació ha estat convocada pel Moviment Pro Amnistia sota el lema "Euskal Herria necessita la libertat". Al final de l'acte, l'exportaveu de Gestores, Juan Mari Olano, ha advertit que "sense amnistia no hi ha pau" i que "fracassarà l'aposta per fer desaparèixer l'esquerra abertzale de l'escenari polític".

Actualitzat

La manifestació de suport als 27 processats en el judici de l'audiència Nacional contra Gestores i Askatasuna ha partit de la plaça Aita Donosti, encapçalada per familiars de presos que portaven les seves fotos.

En el decurs de la marxa s'han sentit crits com: "La lluita és l'únic camí", "No hi ha pau sense amnisitia", "Els presos al carrer, amnistia general" o "PNB espanyol".

Abans de l'inici de la manifestació, el membre del Moviment Pro Amnisitia Julen Larrinaga ha denunciat "la situació d'indefensió que pateixen milers de ciutadans d'aquest país davant la pràctica de la tortura i dissenys penitenciaris que busquen la destrucció de presos".

Larrinaga ha afegit: "Ho ha dit el relator de Drets Humans de l'ONU i també el Parlament de Gazteiz acusant l'Estat d'emparar la tortura, i és el que nosaltres fa anys que diem, que hi ha protecció i empara als torturadors i persecució i presó per als torturats".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut