Els participants en la manifestació convocada pels sindicats a Barcelona (ACN/Marta Casado Pla)
Els participants en la manifestació convocada pels sindicats a Barcelona (ACN/Marta Casado Pla)

Manifestació dels sindicats per reclamar un pacte per un nou model social i econòmic

Reclamen a polítics i forces econòmiques i socials arribar a un consens per "no deixar ningú enrere" en l'etapa post-Covid

Actualitzat

Mobilitzacions a tot l'Estat aquest dissabte per demanar un acord de tota la societat per reconstruir el país i reactivar l'economia després de l'estat d'alarma i de la pandèmia de la Covid-19. Els principals sindicats reclamen que davant aquesta crisi sense precedents es rescati primer les persones i els llocs de treball.

Els organitzadors demanen als partits polítics i a les forces econòmiques i socials un ampli consens per reconstruir el país sense "deixar ningú enrere".

A Barcelona, la manifestació convocada pels sindicats CCOO, UGT i USOC i diverses entitats socials després de l'estat d'alarma ha reunit 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, a la Via Laietana.

Sota el lema "Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris", els manifestants han reclamat la derogació de la reforma laboral i han exigit feines i salaris dignes.

 


Pels convocants, és urgent garantir la justícia social i començar la reconstrucció social amb vista al futur després de la crisi del coronavirus. Reclamen que es defensin i reforcin els serveis públics, el sistema sanitari i de cures de les persones necessitades, l'educació pública, la protecció social i l'atenció a la dependència.

També asseguren que calen fons i inversions per mantenir un teixit productiu que asseguri llocs de treball estables. Reclamen inversions en ciència, en investigació i en formació per avançar cap a un model de creixement "més sostenible, just i solidari".

"La crisi econòmica, nosaltres no la pagarem", ha advertit el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, durant els parlaments.

Manifestants aquest matí a Via Laietana
Manifestants aquest matí a la Via Laietana

Els assistents s'han dividit en quatre grups que s'han repartit en diferents punts de la Via Laietana per respectar la distància de seguretat. El primer grup, format per treballadors del sector industrial i agroalimentari, ha reclamat futur per a les plantes de Nissan a Catalunya. Els altres grups de persones, més petits, estaven formats per empleats del sector sanitari i de la dependència, de la neteja i del comerç i l'hostaleria.

A més de la de Barcelona, també s'han fet concentracions aquest dissabte a Cornellà, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Mataró, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès.

ARXIVAT A:
Coronavirus UGTCCOO
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut