Dones i menors rescatats al vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye (Reuters)
Dones i menors rescatats al vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye (Reuters)
Malta

Malta cedeix i deixa desembarcar al seu port 62 migrants del vaixell Alan Kurdi

Els immigrants arriben a Malta després d'un acord de quatre països de la UE, França, Alemanya, Portugal i Luxemburg, per repartir-se'ls

RedaccióActualitzat

Els 62 immigrants rescatats al Mediterrani ara fa deu dies i que eren al vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye, podran desembarcar finalment a Malta, tot i que després se'ls traslladarà a altres països.

Ho ha anunciat el primer ministre maltès, Joseph Muscat, que avisa que cap d'aquests immigrats es quedarà a Malta, perquè, assegura, el país "no pot sostenir aquesta càrrega".

La setantena d'immigrants van ser rescatats ara fa deu dies. Des de llavors eren a dins del vaixell de Sea Eye. L'ONG reclamava una solució urgent per a aquestes persones, que ja havien començar a presentar problemes de salut. En les últimes hores s'havien evacuat d'urgència dues dones i un membre de la tripulació.

 


 

Com ja ha passat en altres ocasions, Malta prohibeix al vaixell entrar a port i enviarà embarcacions de la Guàrdia Costanera per traslladar els immigrants a terra.

El primer ministre maltès ha agraït a la Comissió Europea la coordinació en les negociacions per reallotjar aquests migrants, però ha denunciat "les pressions" que ha rebut per trobar una solució al problema.

"El membre més petit de la Unió Europea ha estat sotmès a una pressió innecessària i se li ha demanat que resolgui un cas que no era de la seva responsabilitat ni la seva competència."

També ha demanat a les ONGs que "compleixin totes les convencions i regulacions aplicables".

Immigrants rescatats al vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye (Reuters)

Aquest dijous, l'Organització Internacional per a les Migracions, l'ACNUR i l'Unicef havien exigit en un comunicat conjunt que es trobés una solució immediata per a la setantena d'immigrants de l'Alan Kurdi. Destacaven que tots ells fugien de Líbia, on ja havien patit "greus violacions dels drets humans".

El ministre d'Interior italià, l'ultradretà Matteo Salvini, s'ha felicitat que "cap dels migrants del vaixell Alan Kurdi ha arribat a Itàlia", com ell mateix havia promès. I ha donat la raó al primer ministre maltès quan ha denunciat "la pressió indeguda i perillosa de les ONGs". Salvini demana que no es deixi a aquestes organitzacions "saltar-se les lleis".

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut