Dos agents dels Mossos custodien l'entrada a un comerç, aquest dimarts al matí durant els escorcolls a l'Hospitalet de Llobregat
Dos agents dels Mossos custodien l'entrada a un comerç, aquest dimarts al matí durant els escorcolls a l'Hospitalet de Llobregat

Macrooperació amb 600 mossos contra punts de venda de drogues a l'àrea de Barcelona

El cos policial està fent 37 entrades a llocs de Barcelona, l'Hospitalet, Sant Adrià de Besòs i Granollers

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra estan fent aquest dimarts a primera hora del matí una macrooperació contra el narcotràfic a Barcelona i a poblacions dels voltants.

En total s'han mobilitzat uns 600 agents per fer una quarantena d'entrades i escorcolls a l'Hospitalet de Llobregat, a Sant Adrià de Besòs i a Granollers, a més de Barcelona.

La part més important de l'operatiu s'està fent a l'Hospitalet, on han entrat en una quinzena de domicilis i establiments. En un locutori de l'avinguda de l'Electricitat els Mossos poc abans de les 8 del matí s'han endut detinguda una dona:

 

Operació Popeye

Poc abans de les 10 del matí s'ha sabut que en els escorcolls, els Mossos havien detingut unes 30 persones, i que haurien trobat força armes. Segons algunes fonts, un dels detinguts, que anomenen com a "Popeye", hauria donat nom a l'operació.

A l'Hospitalet un altre dels llocs escorcollats és al carrer de la Rosa d'Alexandria, mentre a Barcelona els Mossos han entrat a locals i domicilis dels carrers Germans Serra i Cristòbal Moura i a la plaça Telongo.


Detinguts d'origen dominicà

L'operació estaria relacionada amb punts de venda de marihuana i cocaïna, a més d'altres drogues, i els sospitosos detinguts serien sobretot persones d'origen dominicà, però també peruà, entre altres nacionalitats.

Tot indica que aquesta operació estaria relacionada amb una altra macrooperació: la que a finals d'octubre van fer els mateixos Mossos contra els narcopisos de Ciutat Vella de Barcelona, entre altres llocs. De tota manera, oficialment els Mossos no ho han confirmat.

 

La intendent dels Mossos Marta Fernández, aquest dimarts a Barcelona


39 detinguts a 10 municipis

A les 12 del migdia la intendent dels Mossos Marta Fernández ha donat uns quants detalls més de l'operació: parteix d'una investigació començada fa 9 mesos a Sant Adrià de Besòs i al districte de Sant Martí de Barcelona, i l'ha ordenada el jutjat número 5 de Barcelona.

Els 37 escorcolls previstos s'han començat a fer de matinada a 10 municipis diferents, els 4 que s'han anunciat al principi, a més de Badalona, Fogars de Monclús, Lliçà de Vall,  Sant Andreu de la Barca, Esplugues, Cornellà i Sant Feliu.

Fins al migdia s'havien detingut un total de 39 persones. Exposada aquesta informació, Fernández no ha respost a cap pregunta dels periodistes, al·legant que la investigació està sota secret de sumari, i que fins que no s'aixequi no es poden donar més detalls.

 

 

Els Mossos han fet pública l'operació a través de Twitter a primera hora, precisant que el dispositiu l'ha organitzat la Divisió d'Investigació Criminal, la DIC:

 


En l'operació, hi participa un helicòpter per donar suport als agents des de l'aire. A l'Hospitalet el vol d'aquest aparell ha despertat alguns veïns:

 

Els mateixos Mossos ho han explicat, i han confirmat que bona part de l'operació d'aquest dimarts es fa a l'Hospitalet:

 

ARXIVAT A:
PolicialDroguesNarcotràfic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut