Macrooperació a la Jonquera contra el tràfic de dones i l'explotació sexual

La Guàrdia Civil ja ha alliberat almenys 15 dones i ha fet 15 detencions

RedaccióActualitzat

Macrooperació, a la Jonquera, contra el tràfic de dones i l'explotació sexual.

Ha començat poc abans de les vuit del matí, quan agents de la Guàrdia Civil s'han desplegat a diversos punts de la població. S'han fet registres en diversos domicilis.

L'operatiu l'encapçalen agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, amb el suport de la comandància de Girona i d'un helicòpter.

 

La Guàrdia Civil s'ha desplegat a la Jonquera amb el suport d'un helicòpter (ACN)

 

La macrooperació, fruit de mesos d'investigació, vol desmantellar una xarxa, amb seu a Romania, que es dedicava a portar dones a Espanya i altres països de la UE per explotar-les sexualment.

Se centra en les comarques de Girona, però també al País Valencià, i encara continua oberta.

 

 

Ara per ara, se sap que hi ha 15 detinguts a la Jonquera i a València. Fonts de la investigació han explicat que preveuen fer una trentena de detencions.

Els detinguts, presumptes proxenetes que formarien part d'una xarxa criminal organitzada que captaria noies a Romania per obligar-les a prostituir-se.

També se sap que almenys 15 dones han estat alliberades.

Amb aquestes dones, la xarxa les feia moure de lloc, de manera que durant un temps les explotarien a la Jonquera, però les anirien canviant, fins i tot a països com Portugal. És en aquest país, com també a Romania i Alemanya, on es preveuen més detencions; per això l'operació no es dona per tancada.

 

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera

 

L'alcaldessa de la Junquera, Sònia Martínez, ha celebrat que es facin operacions com aquesta.

"El fet que s'estigui detenint presumptes proxenetes i alliberant noies és de celebrar. És un tema amb el qual, a la Jonquera, som molt sensibles, i un problema a nivell internacional."

 

 

En declaracions a TV3, Martínez també ha explicat que l'operació té abast internacional i que es desenvolupa en diversos països de la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Prostitució
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut