L'universitari més jove de la història: un nen de 9 anys acaba Enginyeria Elèctrica
Els seus professors universitaris diuen que és l'alumne més intel·ligent que han tingut mai (Reuters /Yves Herman)

L'universitari més jove de la història: un nen de 9 anys acaba Enginyeria Elèctrica

El pare de Laurent Simons assegura que "abans que ens n'adonéssim, ja havia acabat l'escola primària, després la secundària i ara la universitat"

RedaccióActualitzat

Laurent Simons és un nen de 9 anys que d'aquí un mes es convertirà en el graduat universitari més jove del món. Al desembre acabarà de cursar Enginyeria Elèctrica a la universitat d'Eindhoven.

Aquest nen belga d'origen holandès ja va batre tots els rècords en començar els estudis universitaris fa un any i mig, quan només en tenia vuit i ja havia acabat l'ensenyament secundari. Té un coeficient intel·lectual de 145, molt per sobre de la mitjana.


Escolarització en un temps rècord

El seu pare, Alexander Simons, és un dentista belga, i la seva mare, Lydia Simons, una holandesa que treballa de gerent en una oficina. Van ser els avis del nen que, quan era molt petit, van detectar les seves altes capacitats. Va néixer a Oostende, una ciutat flamenca de Bèlgica, i actualment resideix a Amsterdam.

Alexander i Lydia Simons amb els seu fill Laurent el dia que es va graduar de secundària


Simons va començar l'escola primària quan tenia 4 anys. El primer any d'escola el va fer amb el temps que tocava, però després va començar a passar cursos fins arribar a l'institut quan només tenia sis anys.

Va necessitar un any i mig per completar la secundària en un centre de Bruges.

El juny del 2018 va acabar l'educació secundària


El 2018 va començar e estudiar a la universitat tecnològica d'Eindhoven. Un any i mig més tard superarà el rècord del nord-americà Michael Kearney, que el 1994, quan tenia 10 anys, va acabar Antropologia a Alabama.

El pare de Simons, en una entrevista a la CNN, explica que tot ha passat de manera natural:

"No vam fer res especial, sobretot al principi. Anava a l'escola i els mestres ens deien que era realment brillant i intel·ligent. Li donaven feines extres. La pilota va començar a rodar a partir de llavors. Abans que ens n'adonéssim ja havia acabat l'escola primària, després la secundària i, ara, la universitat. Va ràpid, i no tenim una explicació per això, no sabem què passa."

Els mestres del Laurent asseguren que el nen "és una esponja", que absorbeix els coneixements de totes les matèries en un temps rècord. Destaca especialment en matemàtiques i ciències.

Sjoerd Hulshof, director d'educació de la universitat holandesa, manté que és molt més intel·ligent que qualsevol alumne que hagi tingut mai.

 

(Reuters)


Un nen "normal"

Simons, tot i ser un universitari de 9 anys, té amics de la seva edat. Juga a Fortnite i Minecraft, mira Netflix, adora els seus pastors alemanys i és un apassionat del motor.

La mare diu que està tranquil·la perquè el seu fill és "normal"; "quan no li agrada un menjar, pot ser tossut com qualsevol nen de 9 anys", explica. Però també recorda que de ben petit s'avorria amb els jocs propis de la seva edat.

(Reuters)


Els pares lluiten per "ajudar-lo a trobar un equilibri". No volen que sigui "massa seriós", i  intenten acompanyar-lo perquè faci el que vol fer:

"Ens deixem portar pel corrent. No esperem res. Ell no espera res. Només gaudeix de la vida. El que aconsegueix no és que ho vulgui, és qui és ell. A més d'estudiar li agrada viatjar, jugar, és només un nen normal que gaudeix de la vida."

Laurent, quan es graduï el desembre, té plans de continuar estudiant. Vol cursar un doctorat i, mentrestant, estudiar medicina. Diu que vol salvar vides i inventar òrgans artificials per ajudar el seu avi que té problemes cardíacs.

Les universitats més prestigioses del món voldrien tenir Simons com a alumne.

 

(Reuters)

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut