Un llebrer recuperat per l'ONG 112
Un llebrer recuperat per l'ONG 112

L'ONG Galgos 112 rescata i recupera gossos provinents de la cacera i les curses

Des que van començar ja han recuperat 4.000 gossos llebrers i podencs que ja estan amb famílies adoptives

Actualitzat

Els gossos llebrers són uns animals molt valorats pels caçadors i per fer curses, però, a vegades, quan ja no corren ràpid o es lesionen se'ls treuen de sobre. Segons denuncia l'associació Galgos 112, alguns animals acaben morts o abandonats.

Aquesta ONG de Girona fa més de 10 anys que treballa per salvar-los i recuperar-los. La majoria arriben malferits i han de passar per operacions complicades. En alguns casos, fins i tot se'ls ha d'amputar les potes.

L'any passat, a tot l'estat espanyol, van salvar gairebé 300 gosses.

Denuncien el maltractament que reben alguns gossos llebrers quan es lesionen o es fan grans i deixen de córrer tant.

 

Cada llebrer i cada podenc té una història de maltractaments al darrere.

Ester Callol Pérez, presidenta de Galgos 112, explica que arriben amb danys mentals:

"Les famílies d'acollida fan una feina enorme, jo sempre dic que t'arriba un ésser trencat i es converteix en un ésser viu content i feliç i que amb la mirada et dona les gràcies."


En Josep va començar acollint-ne un a casa i ara en té 5 d'adoptats. Una és la Leyre, que la van trobar en un carrer de Sevilla amb la pota de darrere trencada i l'han operada dues vegades.

L'associació, que ha recuperat 4.000 gossos llebrers i podencs des que van començar, animals que ara estan amb famílies adoptives, reclama que l'administració faci els deures per evitar aquests maltractaments.

L'Ester es pregunta per què el 90% dels llebrers que agafen no tenen xip quan és obligatori, i com és que l'administració d'aquestes zones no ho controla.

No entenen com se segueixen donant subvencions a les federacions de caça i, en canvi, a les ONG que hi deixen la vida recuperant els gossos se les ignora.

Els caçadors responen

Des de Federació Catalana de Caça rebutgen a la denúncia feta per l'associació Galgos 112 i desvinculen el món de la caça dels maltractaments denunciats. Asseguren que a Catalunya pràcticament no es fa servir aquesta raça de llebrers, que és bona per a grans extensions, però no per a zones muntanyoses.

Segons ells, els gossos abandonats que recull aquesta associació són majoritàriament robats i de curses il·legals.

Tot i reconèixer que hi pot haver excepcions, en declaracions a TV3, Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, defensa l'abandonament o el maltractament no és, ni molt menys, una pràctica habitual ni generalitzada a les nostres comarques i que, fins i tot, quan es coneix algun cas de maltractament la Federació també s'ha presentat com a acusació particular.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut