Diverses persones amb mascareta en un vagó del metro de Londres (Europa Press/Gustavo Valiente)
Diverses persones amb mascareta en un vagó del metro de Londres (Europa Press/Gustavo Valiente)

Londres acaba amb l'obligació de portar mascareta al metro i al bus

A partir d'aquest dijous, deixa de ser obligatori cobrir-se nas i boca al transport públic de la capital britànica, tot i que està "recomanat fermament"

Portar mascareta ja no serà obligatori al metro de Londres. Coincidint amb la fi de les quarantenes obligatòries per als positius de covid, el transport públic de la capital britànica ha anunciat que, a partir d'aquest dijous, no cal cobrir-se nas i boca.

Tanmateix, Transport for London fa la ferma recomanació que tant els usuaris com els treballadors en continuïn portant, per fer baixar els contagis de covid i mantenir-se el més segurs possible.

 

Per prendre la decisió d'eliminar l'obligació de dur mascareta, Transport for London ha tingut en compte diversos factors, entre els quals la fi de la gran majoria de restriccions a Anglaterra i el descens de les taxes de contagis a Londres.

Tenint en compte que la recerca assenyala que una bona cobertura de nas i boca pot ajudar a reduir les possibilitats de contagiar-se i transmetre el virus, es demana que les persones que no n'estan exemptes continuïn portant mascareta.

Transport for London assegura que les mascaretes "han tingut un paper important a donar confiança a la ciutadania" a l'hora d'utilitzar el transport públic durant la pandèmia, especialment en el cas de les persones vulnerables.

A partir d'aquest dijous, l'ús de mascareta al transport públic de Londres ja no serà obligatori
A partir d'aquest dijous l'ús de mascareta al transport públic de Londres ja no serà obligatori (Europa Press/Victoria Jones)


Recuperació de l'ús del transport públic

En les últimes setmanes, l'ús de transport públic s'ha incrementat, coincidint amb la millora dels indicadors de la pandèmia a Londres. En un comunicat, Transport for London destaca que la xifra de viatges en el transport públic s'acosta cada vegada més als nivells d'abans de la pandèmia.

La setmana passada, el metro va tenir entre 2,2 i 2,5 milions de viatges diaris els dies entre setmana, un 60% dels que hi havia abans de l'aparició del coronavirus.

Pel que fa als autobusos urbans, es va arribar als 4,5 milions de viatges diaris, un 75% dels viatges prepandèmia. Els caps de setmana, segons apunta l'organisme responsable del transport públic a Londres, les xifres encara s'acosten més a les que hi havia abans de la pandèmia i se situen en un 75%, fregant el 80% en alguns moments del dia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne Unit
Anar al contingut