El referèndum sobre la monarquia arriba a Vilobí d'Onyar amb un resultat aclaparador

387 persones han participat en la consulta i gairebé el 100% dels votants han votat a favor d'una república

Actualitzat

Aquesta setmana els estudiants universitaris han tornat a obrir el debat sobre la necessitat d'un referèndum per escollir entre monarquia i república com a forma d'estat a Espanya. La Universitat Autònoma de Madrid ha estat la primera universitat de fer la consulta i el 83,7% dels participants van votar a favor de la república.

Ja són 25 universitats espanyoles públiques més les que s'han sumat a la iniciativa simbòlica; entre aquestes, la Universitat de Barcelona i la Pompeu Fabra, que faran el referèndum el dimarts 4 de desembre. Però no només s'hi han sumat universitats.

 

Vilobí d'Onyar també ha votat

 

Veïns de Vilobí voten en el referèndum

 

La consulta sobre la monarquia també ha arribat aquest diumenge al municipi català de Vilobí d'Onyar, a la Selva. Els poc més de 3.000 habitants de la població han votat fins a les 6 de la tarda. El cens era universal i també veïns d'altres poblacions pròximes hi han anat per participar-hi.

Un total de 387 persones hi han participat. Gairebé el 100% dels votants -384 persones- han votat a favor d'una república, mentre que una sola persona ha escollit mantenir una monarquia, i hi ha hagut dos vots nuls.

 

Referèndum sobre la monarquia a Vilobí d'Onyar (ACN)

 

Ara els resultats s'enviaran a Madrid per sumar-los a les consultes fetes per les universitats.

Aquesta és la primera votació a Catalunya sobre monarquia o república, sense comptar les consultes independentistes. Però s'han emprès altres accions, com la moció aprovada al Parlament de Catalunya per reprovar el rei Felip VI i demanar l'abolició de la monarquia, recorreguda al TC pel govern espanyol. I la reprovació de la monarquia a 65 municipis i a ajuntaments com el de Barcelona i Rubí.

 

Madrid i el veto a Alcobendas

Cinquanta barris de Madrid i sis municipis de la comunitat s'han afegit a l'onada de referèndums. La plataforma organitzadora ha tret al carrer un centenar de taules a la capital i 600 voluntaris han ajudat perquè els ciutadans puguin opinar sobre el model d'Estat que volen. Els organitzadors esperen que la iniciativa serveixi perquè el govern espanyol convoqui una consulta estatal.

 

Manifestació a favor de la III República espanyola (EFE)

Tot i que el referèndum no és vinculant, Alcobendas és l'únic municipi madrileny que no ha pogut participar en el referèndum. L'alcalde del PP, Ignacio García de Vinuesa, no ha autoritzat la votació perquè considera que és il·legal.

 


ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut