El rei en una visita a la UAM pel 50 aniversari de la universitat (EFE)
El rei en una visita a la UAM pel 50 aniversari de la universitat (EFE)
Madrid

Un 83% vota per la república en el primer referèndum universitari sobre la monarquia

La Universitat Autònoma de Madrid fa la primera consulta de les 24 que es faran a les universitats

RedaccióActualitzat

La república és l'opció guanyadora de la consulta sobre monarquia o república que s'ha fet al campus de la Universitat Autònoma de Madrid. Amb un 83,7%, els que volen canviar el sistema han superat el 15% partidari de mantenir la monarquia.

Hi han votat 7.300 persones, dels quals 6.111 han donat suport a instaurar una república a Espanya, el 83,67%, i 6.038 es s'han mostrat a favor d'"obrir processos constituents per decidir quin tipus de república", segons els resultats publicats per la plataforma Referèndum UAM a les xarxes socials.


Només és un referèndum simbòlic, però universitaris, professors i personal administratiu han pogut opinar sobre si estan d'acord amb el model d'estat actual.

Hi havia 33.000 persones convocades en el referèndum a la UAM, tot i que la consulta no tenia cens.

Més de 70 persones, segons els organitzadors, han participat en l'organització i instal·lació de les taules de votació, entre elles també docents universitaris.

Els resultats del referèndum gairebé dupliquen el nombre de votants a les eleccions al rectorat de la universitat l'any passat, en què van participar 3.727 persones.

 

 

Calendari de referèndums

La de la Universitat Autònoma de Madrid és la primera consulta de les 24 que hi ha previstes a diferents campus d'Espanya i Catalunya en les pròximes setmanes. 

Després del referèndum de la UAM, el dimarts 4 de desembre es faran consultes similars a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ​​la Carlos III de Madrid i la Universitat de Vigo.

El 12 de desembre estan cridats a les urnes els membres de la comunitat universitària de la Complutense de Madrid i de la Politècnica de València.

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbons
Anar al contingut