El vaixell de salvament porta 356 migrants rescatats a bord
El vaixell de salvament porta 356 migrants rescatats a bord

L'Ocean Viking, amb 356 migrants a bord, reclama "una solució" ràpida a Europa

Fa 12 dies que navega entre Itàlia i Malta sense permís per arribar a port

Actualitzat

Després del desembarcament dels migrants de l'Open Arms, l'altre vaixell al Mediterrani, l'Ocean Viking, demana a Europa una solució ràpida per desembarcar, també, els 356 migrants que porta a bord.

L'embarcació humanitària de SOS Méditerranée, que té el suport de Metges sense Fronteres, demana que s'actuï per evitar que la situació es torni insostenible a bord.

El director d'operacions, Fréderic Penard, reclama a Europa que s'impliqui:

"El capità ha fet la seva feina en assistir persones en perill a alta mar i ara correspon als estats trobar una solució".

 

 

L'Ocean Viking es troba a mig camí entre Itàlia i Malta. Itàlia, asseguren, no els dona resposta i Malta diu que no és competència seva perquè els rescats es van fer fora de les aigües que estan sota la seva responsabilitat.

L'Ocean Viking ha fet quatre rescats entre el 9 i el 12 d'agost i, segons el seu portaveu, l'estrès entre els ocupants comença a augmentar.

"No entenen la situació. Nosaltres som molt transparents, però tenim molt poca informació. El vaixell té una capacitat per a 300 persones. Podem gestionar-ho, però es va concebre com una solució d'urgència per anar de seguida cap a un port."

Entre els 356 migrants hi ha 103 menors, la majoria no acompanyats.

 

 


La seva crida s'ha produït un dia després que la fiscalia d'Agrigent, a Sicília, va ordenar la confiscació de l'Open Arms i el desembarcament immediat al port italià de Lampedusa del centenar de migrants que hi havia a bord.

Mentrestant, la Unió Europea ha demanat als estats membres que acceptin el desembarcament de migrants de l'Ocean Viking com ho han fet amb els de l'Open Arms.

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut