Moment del rescat de l'Ocean Viking (Metges sense Fronteres)
Moment del rescat de l'Ocean Viking (Metges sense Fronteres)

L'Ocean Viking rescata 105 persones més en el quart rescat en quatre dies

El vaixell de les ONG SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres ja suma 356 migrants a bord després d'aquesta operació de salvament al Mediterrani central

Actualitzat

L'Ocean Viking ha rescatat aquest dilluns a la tarda 105 persones al Mediterrani central, en aigües internacionals molt a prop de Líbia.

D'aquesta manera, al vaixell de les ONG SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres ja hi ha 356 persones després d'haver fet quatre rescats els últims quatre dies.

"Uns minuts després de distribuir les armilles salvavides, ha explotat un tub de goma a la fràgil embarcació que ha provocat que la gent caigués a l'aigua", deien els tuits de Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée.
 

 

Les ONG han informat que "les 105 persones es troben fora de perill a l'Ocean Viking, on el total de persones a bord és de 356". També fan una crida perquè asseguren que "estan al límit" de la seva capacitat

Segons la responsable de comunicació de MSF, Hanna Wallace, l'Ocean Viking és un vaixell d'emergència:

"No tenim capacitat per atendre mèdicament i psicològicament aquestes persones a bord de manera prolongada."

El d'aquest dilluns és el quart rescat fet en els últims quatre dies per Ocean Viking en aigües del Mediterrani central.

El primer va ser divendres en que va salvar 85 migrants entre els quals hi havia 4 menors.

L'endemà dissabte en va rescatar 85 més, la meitat menors de 13 a 15 anys que viatjaven sols.

 

 

Diumenge el nombre de persones que navegaven a la deriva i que van acabar al vaixell de salvament de bandera noruega en van ser 81.

 

 

A tots aquests, s'hi han sumat els 105 rescatats d'aquest dilluns.

 

 

L'Ocean Viking està en una situació similar a la de l'Open Arms, on actualment hi ha 151 migrants a la recerca d'un port segur, després que aquest dilluns vuit persones han pogut desembarcar a Malta per motius de salut: dues dones malaltes de tuberculosi i les seves famílies.

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut