Llach ha cantat "L'estaca" aquest dijous a la protesta de la Meridiana
Llach ha cantat "L'estaca" aquest dijous a la protesta de la Meridiana

Lluís Llach canta "L'estaca" a la Meridiana, el 130è dia de protesta

El cantautor ha donat suport a la protesta diària en un moment en què l'Ajuntament de Barcelona demana que es prohibeixin els talls a l'avinguda

Actualitzat

Lluís Llach ha anat aquest dijous al vespre a la Meridiana per donar suport al tall independentista que s'hi fa diàriament des del 14 d'ocubre, dia de la sentència als líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem

Llach hi ha cantat "L'estaca", el popular himne de resistència antifranquista, acompanyat per una bona part dels manifestants, que un dia més reclamaven la llibertat dels presos sobiranistes.

En acabar, Llach ha animat els concentrats a continuar les mobilitzacions, que duen a terme ininterrompudament des de fa 130 dies:

"Som rics en apallissaments, som rics en persecucions, però sobretot som rics en futur, no ho oblideu mai."

 

 

La presència de Llach arriba en plena polèmica per la petició de l'Ajuntament de Barcelona de prohibir els talls a l'avinguda. El tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va qualificar la protesta d'"activitat absolutament abusiva" i va emplaçar la conselleria d'Interior a impedir l'ocupació de la calçada.

Fins ara, però, la Generalitat no ha volgut desautoritzar la iniciativa.

 

 

Més de quatre mesos de protestes

Cada dia, entre les set del vespre i les deu de la nit, desenes de veïns i CDR tallen l'avinguda Meridiana per demanar la llibertat dels independentistes empresonats. Van començar la nit del 14 d'octubre, hores després que el Suprem condemnés els líders independentistes i des d'aleshores no s'han aturat.

Els Mossos d'Esquadra van impedir alguna protesta aïllada, però en general els talls s'han fet cada dia sense impediments.

 

En algunes ocasions, el tall ha estat escenari d'enfrontaments entre els manifestants i grups d'extrema dreta. Aquest diumenge, per exemple, els Mossos d'Esquadra van separar les dues concentracions que hi havia convocades: la de Meridiana Resisteix i una altra de la plataforma Catalanes por España.

 

Un cordó dels Mossos d'Esquadra, diumenge passat davant la concentració de Meridiana Resisteix (ACN / Laura Fíguls)

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut