Imatge d'arxiu del petroler iranià Sabiti navegant pel Mar Roig (Reuters)
Imatge d'arxiu del petroler iranià Sabiti navegant pel Mar Roig (Reuters)

L'Iran denuncia l'atac contra un petroler seu al mar Roig, davant l'Aràbia Saudita

L'explosió al vaixell ha provocat un vessament de carburant al mar

RedaccióActualitzat

Aquest matí hi ha hagut l'explosió d'un petroler iranià davant de la costa de l'Aràbia Saudita. El vaixell, de la Companyia Nacional de Petroli, es trobava a uns 100 quilòmetres de la ciutat saudita de Jiddah i, segons les autoritats de Teheran, ha rebut l'atac "des d'un lloc pròxim del seu corredor de pas a l'est del Mar Roig".

El Departament d'Exteriors no esmenta, però, que els atacs s'hagin fet amb míssils, com s'havia informat en un principi per part de mitjans informatius iranians. L'explosió ha provocat un incendi a bord i un vessament de petroli al mar Roig

Un portaveu d'Exteriors, Abas Musaví, ha assenyalat que la situació del petroler està sota control i que "les investigacions sobre els detalls i els autors d'aquest moviment perillós continuen, segons l'agència oficial IRNA. Aquesta agència ha indicat que "tota la tripulació està sana i estàlvia, i el vaixell té algunes destrosses però està en condicions estables". Fonts periodístiques iranianes han informat que es tracta d'un "acte de terrorisme."
 

El vaixell que ha estat atacat, segons Teheran (Reuters)
 

Zona on hi ha hagut l'explosió del petroler de nacionalitat iraniana

Musaví ha explicat que "als últims mesos hi ha hagut altres actes de sabotatge contra petrolers iranians al Mar Roig i s'estan fent investigacions sobre els seus autors."

El portaveu d'Exteriors també s'ha referit al vessament de petroli que ha provocat l'atac: 

"Totes les responsabilitats d'aquesta mesura, inclosa la contaminació ambiental a la regió, recau en qui està al darrere d'aquesta perillosa aventura"

Aquest incident arriba un mes després dels atacs amb drons contra la principal refineria de l'Aràbia Saudita. Els rebels houthis al Iemen, aliats de l'Iran, els van reivindicar. L'Aràbia Saudita i els Estats Units en van responsabilitzar directament Teheran. Però l'Iran va desmentir qualsevol implicació en aquest atac. L'acció va reduir a la meitat la producció de petroli i gas a l'Aràbia Saudita..

Arran d'aquest incident, Donald Trump va anunciar que enviaria tropes a la zona per protegir el petroli. I també va amenaçar amb més sancions econòmiques el govern iranià.
 

 

ARXIVAT A:
IranAràbia Saudita
Anar al contingut