Madrid

L'hospital Gregorio Marañón assumirà tota la responsabilitat en la mort de Rayán, el nadó de Dalillah

L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid assumirà totes les responsabilitats en el cas Rayán, el nadó mort per una negligència mèdica. Reconeix que va ser un error humà. Rayán era fill de Dalillah, la primera víctima mortal de grip nova a Espanya. De moment, les dues infermeres que van atendre el nen han estat suspeses de feina a l'espera de l'informe que ha d'aclarir què va passar.

Actualitzat
La infermera que va atendre Rayán era nova al Departament de neonatologia del Gregorio Marañón. Així ho ha confirmat la direcció mèdica del centre, tot i que han insistit que estava preparada per fer aquestes tasques. La Conselleria de Sanitat de Madrid ha confirmat que la infermera tenia més de 19 mesos d'experiència als hospitals Doce de Octubre i Gregorio Marañón, però que el dia de l'incident fatal s'acabava d'incorporar com a reforç a Neonatologia.

La investigació que s'ha posat en marxa ha aclarit que la infermera no era l'encarregada d'alimentar el nadó, però es va oferir a fer-ho quan la supervisora va haver de sortir per atendre una urgència. Es tracta d'un error mèdic molt greu.

A Rayán se li va administrar l'alimentació per via intravenosa cap a les nou del vespre. A les deu es van adonar de l'error i van estar treballant tota la nit, però no es va poder fer res per salvar-li la vida i va morir a les dotze del migdia.

Els sindicats d'infermeria de la Comunitat de Madrid s'han queixat de la falta de personal que hi ha als centres hospitalaris. A més, critiquen que no es respectin les especialitats i que les infermeres un dia atenguin a l'UCI de Neonatologia i un altre dia a Cardiologia.

Mentrestant, la família de Rayán intenta sobreposar-se a dues tragèdies pràcticament consecutives.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut