Madrid

Mor la jove que estava ingressada a Madrid per grip nova, la primera víctima mortal a l'Estat

La noia que estava ingressada a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid amb pneumònia per grip nova ha mort. Es tracta de la primera víctima mortal de l'epidèmia a l'estat espanyol, on hi ha 717 casos confirmats. La noia estava embarassada, dilluns li van practicar una cesària per salvar el nadó, i també el mateix dia va fer 20 anys. La ministra de Sanitat i el conseller de Sanitat de Madrid han confirmat, en roda de premsa, la mort i han explicat que, a Madrid, hi ha dos casos greus de persones amb la grip nova ingressats. Tot i això, les autoritats sanitàries asseguren que les mesures adoptades per fer front a la pandèmia són les adequades.

Actualitzat
Estava embarassada de 28 setmanes i justament dilluns va fer 20 anys. A causa del seu estat crític, també dilluns els metges li van practicar una cesària per salvar el nadó. El nen es troba estable dins la gravetat. Pesa 1.400 grams i presenta immaduresa respiratòria perquè és molt prematur. Els metges estudien ara si la mare va transmetre la malaltia al seu fill. Fins ara no s'havia donat cap cas de grip nova en una dona embarassada i per això es desconeix el risc de transmissió vertical del virus.

La víctima era asmàtica i estava ingressada a l'UCI del Gregorio Marañón. I és que necessitava respiració assistida després que en el transcurs de l'epidèmia de grip nova desenvolupés la pneumònia. La ministra de Sanitat ha reconegut que no va ser fins a la tercera visita a urgències de la noia que li van diagnosticar la grip i li van donar antivirals. Trinidad Jiménez assegura que els seus símptomes no eren concloents de grip nova, i que la gestació i l'asma poden haver complicat el seu quadre clínic.

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha comparegut en roda de premsa acompanyada del conseller de Sanitat de la comunitat de Madrid i dels responsables del Gregorio Marañón per donar explicacions sobre aquesta primera mort a Espanya. Trinidad Jiménez ha volgut cridar a la calma i ha assegurat que les mesures adoptades a Espanya, d'acord amb les autoritats sanitàries mundials, són les adequades. A més, ha dit, l'índex de mortalitat per la grip nova és inferior al de la grip comuna. Tot i això, el Ministeri es manté alerta i preocupat per la pandèmia.

Hi ha més casos greus a l'estat espanyol. A Catalunya continua estable dins la gravetat l'home de 32 anys que també té la grip nova i que està ingressat a l'Hospital Joan XIII de Tarragona. El malalt està aïllat a la Unitat de Cures Intensives del centre i el metges mantenen el pronòstic reservat molt greu. L'home presenta un quadre infecciós respiratori, complicat amb una pneumònia que li ha desencadenat el mateix virus de la grip nova. A més del de Tarragona, a la Comunitat de Madrid han aparegut dos nous casos greus de la grip nova, un nen de 8 anys i una dona de 35. A Espanya hi ha 717 casos confirmats.

Amb la víctima espanyola, s'han registrat tres morts dels més de 6.100 casos detectats al conjunt d'Europa. Les altres dues morts han estat al Regne Unit.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut