Detall del memorial de l'11S a Manhattan, a Nova York (Reuters/Mike Segar)

L'FBI desclassifica documents sobre la possible relació entre l'Aràbia Saudita i l'11S

Coincidint amb el 20è aniversari dels atemptats de l'11S, Joe Biden s'hi va comprometre a petició dels familiars

Actualitzat

Un document desclassificat per l'FBI dona més informació de la possible relació de l'Aràbia Saudita amb els atemptats de l'11S.

L'informe se centra en el presumpte suport logístic als terroristes que podrien haver proporcionat un treballador del consolat saudí a Los Angeles, Fahad al-Thumairy, i un sospitós de ser agent d'intel·ligència del país àrab, Omar al-Bayumi.

Segons el document, un d'ells hauria proporcionat assistència en viatges, allotjament i finançament a dos dels terroristes implicats en els atemptats: Nawaf al-Hazmi i Khalid al-Mihdhar.

El dossier, de 16 pàgines i escrit el 2016, té moltes parts censurades. El text descriu aquests contactes entre els terroristes i persones saudites als Estats Units, però no ofereix cap prova clara que demostri que el govern d'aquest país sigui darrere els atacs.

Compromís de Biden

Aquest és el primer document que es fa públic des que el president Joe Biden ho va ordenar la setmana passada, a petició de les famílies de les víctimes dels atacs. De fet, les famílies li van demanar que no anés als homenatges del vintè aniversari de l'11S si no ho feia.

Altres informes desclassificats anteriorment ja havien detallat la relació d'Al-Bayumi amb els terroristes. Després dels atemptats de l'11S, va ser detingut al Regne Unit i va ser un dels focus de la investigació oficial d'una comissió del Congrés.

Aquesta comissió no va trobar proves oficials de la implicació del govern saudita en el finançament d'Al-Qaeda o dels atemptats.

ARXIVAT A:
11S AtemptatsEleccions Estats UnitsAràbia Saudita
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut