El 40% de les víctimes de l'11S continuen sense identificar, 20 anys després dels atacs

Els últims dos anys, només s'han pogut atribuir les restes corporals a dues persones, i les tasques es compliquen encara més a mesura que passa el temps

Actualitzat

Oficialment, en l'atac contra les torres bessones de l'11S van morir 2.753 persones. Tot i així, més de 1.100 víctimes encara no han estat identificades.

Es tracta de la investigació forense més complexa de la història dels Estats Units, i a mesura que passa el temps, les tasques d'identificació es fan més i més complicades.

Des de l'octubre del 2019, només s'han pogut atribuir les restes corporals a dues persones. Ha estat precisament durant aquesta setmana en què es commemoren vint anys dels atemptats terroristes contra el World Trade Center.

Una de les víctimes era Dorothy Morgan, que treballava al pis 94 de la torre Nord, la primera de rebre el xoc del primer avió. Es calcula que l'aeronau es va estavellar entre els pisos 93 i 99. Els familiars de l'altra víctima identificada han preferit que no trascendeixin els seus detalls personals.

Un cotxe de bombers s'obre pas entre les restes, hores després dels atemptats (CC Eric J. Tilford)


"Una obligació sagrada"

Les tasques continuaran malgrat les dificultats, com ha anunciat la forense en cap de Nova York, Barbara Simpson: "No importa el temps que passi, mai ho oblidarem i seguirem complint aquesta obligació sagrada."

"Fa vint anys vam prometre a les famílies que faríem el que calgués durant el temps que calgués per identificar els seus éssers estimats."

Des de l'oficina forense de Nova York confien en la tecnologia de seqüenciació d'ADN d'última generació que han incorporat fa poc per poder avançar de manera més ràpida en aquest procés necessari per tancar el dol del tot.

 

ARXIVAT A:
11S AtemptatsEstats Units
Anar al contingut