Marine Le Pen, líder de Reagrupament Nacional (Efe)

L'extrema dreta europea punxa i no podrà bloquejar la política europea

Le Pen i Salvini intentaran liderar un grup parlamentari molt heterogeni

RedaccióActualitzat

La Lliga del viceprimer ministre italià, Mateo Salvini, i Reagrupament Nacional, el partit d'ultradreta de Marine Le Pen, són els guanyadors indiscutibles de les eleccions europees als seus països, segons els resultats provisionals publicats al web del Parlament Europeu.

Però l'Eurogrup que liderarà Europa de les Nacions i les Llibertats (ENF) no serà tan nombrós com s'esperava. Les seves estimacions més optimistes els situaven com a tercer grup més important del Parlament però no ho aconseguiran. Els liberals són la tercera força i els verds, la quarta.

A Europa de les Nacions i les Llibertats (ENF) hi podrien anar a parar els tres europarlamentaris que Vox ha tret a Espanya.

Segons les dades provisionals, l'ENF tindrà 60 diputats, 24 més que en l'última legislatura. Ni tan sols sumant els escons d'altres grups d'euroescèptics com el Grup de la llibertat i la democràcia directa, on hi ha el Brexit, o el Grup dels conservadors i reformistes europeus en tindran prou.

També formaran part d'aquest grup els diputats de Vlaams Belang, el partit ultranacionalista flamenc que ha donat la sorpresa a Bèlgica. Vlaams Belang ha obtingut una mica més de l'11% dels vots, segons el recompte provisional.

A Anglaterra, el nou partit de Nigel Farage, el partit del Brexit, ha guanyat les eleccions. Després de deixar l'UKIP, el nou partit de Farage ha obtingut 28 escons. La segona força del país són els liberals demòcrates, que demanen una repetició del referèndum. Tenen 15 escons. En les darreres eleccions europees havien obtingut un sol diputat.

La Lliga, de Salvini, ha obtingut el 33 % dels vots, mentre que el segon partit, el Partit Demòcrata de centre esquerra, s'ha quedat en un 23%.

 

 

A França, el partit de Le Pen, Reagrupament Nacional, té el 23,53% dels vots, tot i que perd un diputat. Aquesta és la segona vegada que Marine Le Pen guanya unes eleccions europees.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MExtrema dreta
Anar al contingut