L'exsocialista Celestino Corbacho serà el número 3 de Valls
Celestino Corbacho i Manuel Valls han comparegut junts davant la premsa a Barcelona (ACN)

L'exsocialista Celestino Corbacho serà el número 3 de Valls

L'exprimer ministre francès ha explicat que el 8 de març, Dia de les Dones, presentarà "la número 2"

RedaccióActualitzat

L'exsocialista Celestino Corbacho serà el número 3 de la llista de Manuel Valls per l'Ajuntament de Barcelona. Fa més d'un any, el 15 de gener del 2018, va anunciar que deixava el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), sense donar cap motiu.

En aquell moment, fonts pròximes a Corbacho van assegurar que no se sentia prou valorat per la direcció del partit.

Valls i Corbacho han comparegut junts davant dels mitjans de comunicació, aquest dijous, per anunciar la integració de l'exsocialista en la candidatura de l'exprimer ministre francès per l'alcaldia de la capital catalana.

 

Manuel Valls ha destacat que Celestino Corbacho és un "polític amb valors"

 

Valls ha qualificat de "bona notícia" la presència a la seva llista de Corbacho, que ha definit com un "polític amb valors" qual ha lloat la capacitat i l'experiència.

"No és només una bona notícia per a mi, és una bona notícia per a Barcelona. Té capacitat de gestió reconeguda, una visió metropolitana contrastada i una gran experiència de servei públic."

"Tots dos som uns europeistes convençuts i militants."


A més, ha avançat que el 8 de març, Dia de les Dones, presentarà "la número 2 i els altres integrants" de la seva llista, que serà paritària, ha dit.

 

Celestino Corbacho, "il·lusionat" amb la candidatura de Valls a l'Ajuntament de Barcelona (ACN)

 

Corbacho, per la seva banda, s'ha mostrat il·lusionat amb el projecte encapçalat per Valls, amb qui ha assegurat que té una "sintonia molt gran".

"La plataforma de Manuel Valls em motiva i m'il·lusiona."


Des del ​Congrés dels Diputats, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha celebrat la decisió de Corbacho i s'ha confessat "encantat d'obrir els braços" del seu partit a persones amb qui comparteix valors.

 

Des del Congrés dels Diputats, Albert Rivera, de Cs, ha celebrat la incorporació de Corbacho a la llista de Valls (EFE)

 

Rivera, a més, ha lloat que Corbacho hagi estat, considera, un dels pocs dirigents socialistes que "s'ha atrevit a plantar cara al PSC" quan el partit ha pactat amb els nacionalistes.


Vinculat a l'Hospitalet

Nascut a la localitat extremenya de Valverde de Leganés (Badajoz) el 14 de novembre del 1949, Corbacho va arribar a Barcelona quan tenia 13 anys. Fill d'un agricultor, és el petit de sis germans.

Sempre ha estat vinculat a l'Hospitalet, on va viure de nen durant un temps i on es va instal·lar quan es va casar.

Corbacho va ser alcalde de l'Hospitalet durant 14 anys, entre el 1994 i el 2008. Entre el 2004 i el 2008 va compaginar aquest càrrec amb el de president de la Diputació de Barcelona.

 

Celestino Corbacho, en una imatge del 15 d'octubre del 2016 (ACN)

 

Va ser diputat al Parlament en dos períodes diferents: entre el 1995 i el 1999, durant la presidència de Jordi Pujol, i del 2010 al 2015, durant la presidència d'Artur Mas.

Entre el 2008 i el 2010 va ser ministre de Treball i Immigració amb José Luis Rodríguez Zapatero.

El setembre passat, Corbacho va mostrar un acostament a Ciutadans mitjançant un missatge enregistrat que es va emetre en l'acte de presentació de la Plaforma Espanya Ciutadana, impulsada pel partit taronja.

ARXIVAT A:
Manuel VallsPSCCsEleccions municipals 26M
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut