L'expresident portuguès Mário Soares (Reuters)
L'expresident portuguès Mário Soares (Reuters)
Lisboa

L'expresident de Portugal Mário Soares, en "coma profund"

Fonts hospitalàries asseguren que, tot i no necessitar suport vital artificial, ja no reacciona a alguns estímuls externs

RedaccióActualitzat

L'expresident portuguès Mário Soares està en estat de "coma profund" i amb pronòstic reservat, segons l'hospital de Lisboa on fa dotze dies que està ingressat a la unitat de vigilància intensiva. Les mateixes fonts assenyalen que, tot i que no necessita suport vital artificial, ja no reacciona a alguns estímuls externs. L'actual president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i el primer ministre, António Costa, van visitar Soares aquest diumenge.

Mário Soares, de 92 anys, va ser president de Portugal entre el 1986 i el 1996. Va ser fundador del Partit Socialista portuguès i ha estat una figura clau de la història recent del seu país. Es valora sobretot la seva intervenció en la transició a la democràcia després de la Revolució dels Clavells i en la integració de Portugal a Europa. Aquests últims anys s'ha mantingut força actiu des de la fundació que porta el seu nom i ha publicat articles i llibres sobre la situació de Portugal i Europa. 

Anar al contingut