Un error informàtic va aturar el sistema LexNet dijous passat
Un error informàtic va aturar el sistema LexNet dijous passat

LexNet torna a funcionar, després que un error deixés al descobert dades privades

Un error informàtic va provocar que dades privades de les persones que han participat en algun procés judicial fossin accessibles

RedaccióActualitzat

Torna a estar operatiu el sistema LexNet, que permet intercanviar informació entre jutges i advocats, després que un error informàtic el va aturar dijous passat.

El problema, que va ser corregit hores després d'una suspensió del servei per estabilitzar-lo, va deixar al descobert dades privades. El Ministeri de Justícia no va descartar l'accés indegut d'usuaris, però ha assegurat que el cap de setmana s'ha certificat la seva "seguretat i qualitat".

Segons el ministeri, l'afectació ha estat mínima, mentre que l'associació de consumidors Facua ha denunciat "greus conseqüències", ja que les dades de qualsevol persona que hagi participat en un procés judicial van ser accessibles per prop de 150.000 advocats i procuradors.

En el cas de Catalunya, on es fa servir un altre sistema informàtic, l'afectació va ser menor i es va centrar únicament en aquelles notificacions que els procuradors d'aquí fan amb la resta de l'Estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut