Raquel Sánchez és exalcaldessa de Gavà i va ser ministra de Transports i Agenda Urbana en l'anterior legislatura (A. Pérez Meca / Europa Press)

L'exministra Raquel Sánchez, nova presidenta de Paradores

L'exalcaldessa de Gavà va sortir de l'executiu de coalició després de la investidura

Redacció/AgènciesActualitzat

Continua el ball de cadires després de la conformació del nou executiu espanyol de PSOE i Sumar. La remodelació empresa per Pedro Sánchez va suposar la caiguda dels dos ministres socialistes catalans durant l'última legislatura, Miquel Iceta i Raquel Sánchez, però tots dos han aconseguit nous càrrecs en graons inferiors de l'administració.

Si a principis de desembre se sabia que Iceta posava rumb cap a París per convertir-se en ambaixador d'Espanya davant la Unesco, aquest dimecres l'executiu ha aprovat situar l'exministra de Transports i Agenda Urbana Raquel Sánchez al capdavant de Paradores, la cadena estatal d'establiments hotelers.

L'exalcaldessa de Gavà va sortir del govern espanyol després de la investidura de Pedro Sánchez el mes de novembre, moment en el qual el president va decidir situar al capdavant de la política d'infraestructures al dirigent socialista Óscar Puente.

Sánchez també és diputada per Barcelona al Congrés, un càrrec que probablement deixarà coincidint amb el nou nomenament. En aquest lloc la substituiria l'alcalde de Centelles, Josep Paré, que és el següent de la candidatura socialista a la demarcació de Barcelona.

Raquel Sánchez i Salvador Illa en una visita al parador de Cardona (PSC)

Paradores compta amb una xarxa d'hotels d'alta categoria distribuïts per tot l'Estat i l'any passat va tancar amb un benefici net d'11 milions d'euros, més del triple que a l'exercici anterior.

El pla estratègic 2023-2026 de Paradores preveu passar en cinc anys d'uns ingressos de 310 milions el 2023 a 412 milions el 2028 i d'un resultat d'explotació de 36 a 56 milions gràcies a una inversió de 334 milions d'euros, 200 dels quals es destinaran a la remodelació d'edificis.

Fins ara l'empresa la dirigia el també socialista Pedro Saura, que s'ha convertit en el nou president de Correus. Anteriorment, Saura va ser dirigent del PSOE a la Regió de Múrcia, així com diputat al Congrés i senador.

Paral·lelament, Pedro Sánchez ha confirmat que aquest divendres pensa detallar els canvis en l'executiu coincidint amb la marxa de la vicepresidenta Nadia Calviño, que serà la nova presidenta del Banc Europeu d'Inversions.

Aquesta serà una nova oportunitat per comprovar el poder d'influència del PSC en la nova legislatura. Per ara, els socialistes catalans s'han quedat amb un sol ministeri --Indústria, amb Jordi Hereu--, mentre que han perdut la presidència del Congrés i també la figura de portaveu al Senat. En aquest últim cas, Eva Granados ha estat nomenada secretària d'estat de Cooperació Internacional.

ARXIVAT A:
PSCTurisme
Anar al contingut