Iceta no forma part del nou govern de Pedro Sánchez, en què només hi ha un ministre del PSC (A. Pérez Meca/Europa Press)

Miquel Iceta serà l'ambaixador d'Espanya davant la Unesco, amb seu a París

El dirigent del PSC substituirà el també exministre Uribes, a qui ja va substituir al capdavant del ministeri

Redacció/AgènciesActualitzat

El president del PSC, Miquel Iceta, serà nomenat ambaixador d'Espanya davant de l'Organització per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), que té la seu a París.

L'exministre de Cultura i Esports substituirà el també exministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes, que va ser nomenat per al càrrec el 19 d'octubre del 2021.

De fet, Iceta ja va substituir en el càrrec l'exministre Uribes. Anteriorment, el polític català ja havia estat titular de Política Territorial en el govern de Pedro Sánchez, on va arribar després d'abandonar el Parlament de Catalunya i la política catalana per donar el relleu a Salvador Illa.

La previsió és que el nomenament com a ambaixador s'aprovi durant el Consell de Ministres d'aquest dimarts.

L'exprimer secretari del PSC va sortir del govern espanyol ara fa poques setmanes, coincidint amb l'elaboració d'un nou executiu després de l'acord entre el PSOE i l'independentisme català per investir Sánchez.

Amb ell també va sortir del govern l'exministra Raquel Sánchez, mentre que el PSC ocupa tan sols una cartera en el nou executiu, la d'Indústria, amb Jordi Hereu al capdavant.

ARXIVAT A:
PSCMiquel Iceta
Anar al contingut