El cas de l'home que va ajudar a morir la seva dona, a un jutjat de violència masclista
El moment en què Ángel Hernández ajuda a morir la seva dona, María José Carrasco

L'eutanàsia de María José Carrasco es continuarà investigant com a violència masclista

Actualitzat

Ángel Hernández, l'home que el passat 3 d'abril va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, que tenia una greu malaltia terminal, continuarà sent investigat per violència de gènere. Així ho ha acordat l'Audiència de Madrid, que considera que encara queden proves per concloure que no es tracta d'un cas de violència masclista.

"En aquesta fase processal no es donen les circumstàncies per determinar de manera fefaent si es tracta d'un acte de violència contra una dona en l'àmbit de la parella, com determina la llei integral de violència sobre la dona".

Per l'alt tribunal de Madrid, encara queden "elements provatoris pendents de practicar que no permeten afirmar en aquesta fase processal concreta que s'hagi d'excloure la competència del jutjat de violència sobre la dona".  

Hernández va explicar que la seva dona, María José Carrasco, tenia una discapacitat del 82%, que un o dos cops a l'any patia brots i que necessitava en tot moment assistència per dur a terme les activitats quotidianes més elementals.


Amb l'arribada a La Moncloa del govern del PSOE, presidit per Pedro Sánchez, Hernández i Carrasco tenien l'esperança que s'aprovés la llei de l'eutanàsia, que estava en tràmit al Congrés dels Diputats, però a hores d'ara l'aprovació de la llei continua esperant. Aquest fet va ser decisiu per tirar endavant la mort assistida.

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut