El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska (EFE/Nacho Gallego)

L'Eurocambra demana la compareixença de Marlaska per les morts a la tanca de Melilla

Un organisme oficial del Marroc ha acusat les autoritats espanyoles de no haver auxiliat les víctimes durant l'intent de salt a la tanca i d'haver provocat més morts

Redacció / ACNActualitzat

El Parlament Europeu demanarà la compareixença del ministre de l'Interior, Grande-Marlaska, per donar explicacions per la mort de més d'una vintena de migrants en l'intent d'entrada a Melilla el 24 de juny passat.

La decisió l'han pres els coordinadors dels grups polítics en una reunió que s'ha celebrat aquest dijous. En cas que Grande-Marlaska acceptés la compareixença, aquesta es faria a la tardor i depenent de l'agenda del ministre. Com que es tracta d'una invitació del Comitè de Llibertats Civils, Justícia i Interior de l'Eurocambra, Grande-Marlaska no està obligat a acceptar la compareixença.

A banda del ministre, els coordinadors dels grups polítics també han acordat demanar la compareixença de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i de l'Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH).

L'Eurocambra valora, a més, la possibilitat d'enviar una missió d'eurodiputats a la frontera de Melilla per conèixer la situació. La qüestió s'abordarà en pròximes reunions, així com la possibilitat d'ampliar la visita al Marroc.

Aquest dimecres, el Consell Nacional de Drets Humans del Marroc (CNDH), ha considerat que les autoritats espanyoles no haurien donat suport i auxili als migrants durant l'intent de salt a la tanca de Melilla.

En unes conclusions preliminars basades en els testimonis de diverses organitzacions de drets humans marroquines, acusen Espanya de no haver ofert "ajuda i auxili tot i l'estampida i la gran aglomeració de persones davant les portes metàl·liques giratòries en el punt fronterer".

 

ARXIVAT A:
MigracionsParlament EuropeuFernando Grande-MarlaskaMelilla
Anar al contingut