L'Escola Italiana de Barcelona demana a alumnes que es quedin a casa pel coronavirus

Alumnes de l'Escola Italiana de Barcelona que han viatjat a Itàlia, a casa per prevenció

La direcció envia una circular adreçada als alumnes i al personal que hagin visitat la zona de Llombardia i el Vèneto durant la "setmana blanca" que van fer la setmana passada

Actualitzat

A Catalunya no hi ha hagut cap cas de coronavirus, però, dins de les mesures de prevenció, l'Escola Italiana de Barcelona ha demanat que es quedin a casa els alumnes i el personal que hagin estat a la zona de Llombardia i el Vèneto, afectades pel brot.

La setmana passada, l'Escola Italiana va estar de festa per l'anomenada "setmana blanca", i moltes famílies van aprofitar per visitar les seves ciutats d'origen a Itàlia.

La mesura preventiva s'ha pres seguint les instruccions del consolat italià i després de traslladar la informació a l'Agència Catalana de Salut Pública.

L'escola ha fet arribar un comunicat a les famílies amb la recomanació:

"Es recomana a les famílies que han anat a aquests llocs no enviar els seus fills a l'escola durant un període mínim d'una setmana, a l'espera de noves disposicions. En cas que hi hagi símptomes, encara que siguin lleugers, caldrà informar el personal sanitari que provenen d'àrees en risc, perquè es puguin prendre les mesures de precaució necessàries"

 

També demanen que s'eviti l'alarmisme i que se segueixin les principals mesures de prevenció que aconsella el Departament de Salut, sobretot rentar-se les mans sovint i tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar, principalment amb mocadors d'un sol ús o amb la part interna del colze.

 

Es reforçaran les mesures

El Ministeri de Sanitat reforçarà les mesures de prevenció pel brot de coronavirus a Itàlia. Un nou paquet de mesures que es donaran a conèixer aquest dimarts i que es pactaran amb les comunitats autònomes i la Unió Europea.

El titular de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que es reunirà amb els consellers i conselleres per coordinar aquests aspectes. Illa també ha informat que ara mateix a Espanya hi ha tres casos sospitosos en estudi, tot i que no ha volgut donar més detalls. El ministre ha donat novament un missatge de confiança i tranquil·litat. El mateix que aquest diumenge va fer la consellera de Salut, Alba Vergés, després de les víctimes pel brot de coronavirus al nord d'Itàlia.

 

 

També la Unió Europea ha demanat "coordinació i proporcionalitat" entre els 27 estats membres.

ARXIVAT A:
Coronavirus ItàliaSalut
Anar al contingut