Gent fent cua al supermercat amb mascaretes a Itàlia. (Reuters / Guglielmo Mangiapane)
Gent fent cua al supermercat amb mascaretes a Itàlia (Reuters / Guglielmo Mangiapane)
Itàlia

Pugen els morts per coronavirus a Itàlia, tots persones grans o amb patologies prèvies

L'última víctima mortal és un home de 62 anys amb diverses malalties cròniques

RedaccióActualitzat

Les víctimes mortals per coronavirus a Itàlia han augmentat les últimes hores. Aquest dilluns s'han confirmat quatre morts, després de les tres d'aquest cap de setmana.

Es tracta de persones grans o que tenien patologies prèvies, o en alguns casos totes dues coses. L'última víctima és un home de 62 anys amb diverses malalties cròniques, que era atès a l'hospital de Santa Anna de Comom, segons informa l'agència oficial de notícies Anza, que diu que era un pacient de diàlisi. 

També ha perdut la vida un home de 80 anys, a Milà. 

A la Llombardia, de fet, hi ha hagut sis de les set morts registrades fins ara. Les autoritats italianes han desmentit la mort d'un dona en un hospital de Brescia. 

El nombre de contagis ha pujat a 229, segons ha confirmat el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, en una compareixença informativa.

 

Caixera en un supermercat de Casalpusterlengo, una de les poblacions amb confinament d'entrada i sortida
Caixera en un supermercat de Casalpusterlengo, una de les poblacions amb confinament d'entrada i sortida (Reuters / Flavio Lo Scalzo)


Víctimes grans i/o amb patologies prèvies

Itàlia s'ha convertit en només 24 hores en el país d'Europa amb més casos de contagiats per coronavirus. Els casos confirmats són a quatre regions del nord del país, la Llombardia, amb més de 170, el Vèneto, amb una trentena, el Piemont i l'Emília-Romanya.

Entre els morts, un home de 88 anys, de Caselle Lanne, que presentava un quadre mèdic amb altres malalties prèvies. També aquest dilluns ha mort un home de 84 anys ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Bèrgam, a la Llombardia.

A la mateixa zona ha perdut la vida una dona de 77 anys, que va ser a la població de Codogno i va donar positiu en el virus.

La primera víctima mortal del Covid-19 a Itàlia va ser un home de 78 anys, a Vo'Euganeo, a la província de Pàdua, a la regió del Vèneto.

El focus principal es concentra al municipi de Lodi, situat a uns quaranta quilòmetres de Milà.
 

Hi ha un centenar de persones ingressades en hospitals, 23 de les quals a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Un altre centenar són casa seva, en aïllament i monitoritzats pels serveis mèdics.


Conte desplega les forces de seguretat

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha reconegut la gravetat de la situació causada pel coronavirus. Dissabte a la nit va presidir una reunió d'urgència del Consell de Ministres, que va dictar una ordre de mobilització de l'exèrcit i les forces de seguretat per impedir que els residents a les àrees on s'ha decretat el confinament abandonin la zona.

Conte amenaça amb "sancions penals per a aquells que violin les prescripcions" dictades per les autoritats.

 

Dues persones amb mascaretes a la població de Cologno
Dues persones amb mascaretes a la població de Codogno (Flavio Lo Scalzo / Reuters)


A la Llombardia hi ha ordre de confinament obligatori a 10 municipis on viuen unes 50.000 persones. Al Vèneto és obligatori el confinament a la població de Vo'Euganeo, de 4.000 habitants, on residia la primera víctima mortal.

Les autoritats locals han demanat als ciutadans que respectin la prohibició d'entrada i sortida dels municipis "per la situació crítica de salut que viuen".

Les considerables mesures preventives també passen per tancar monuments turístics, museus, teatres i cinemes. I per suspendre esdeveniments esportius, inclosos els partits de futbol de la primera divisió.


El govern espanyol, preocupat per la situació a Itàlia

El Ministeri de Sanitat espanyol ha reforçat les mesures de prevenció davant l'augment de casos de coronavirus diagnosticats a Itàlia. El Ministeri treballa per augmentar la sensibilitat dels centres sanitaris espanyols que puguin rebre persones que hagin estat en les zones d'Itàlia afectades pel virus.

"A Espanya ni hi ha virus, ni s'està transmetent, ni en tenim cap cas."

"El nostre intercanvi amb Itàlia és més alt que, per exemple, amb l'Iran, motiu pel qual hem de tenir una mica més de cura."


El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha enviat un missatge de tranquil·litat perquè no hi ha cap cas confirmat del Covid-19 en territori espanyol. A més, Simón ha assegurat que Itàlia està aplicant la quarantena de forma estricta. Per aquest motiu, ha dit, Espanya no es planteja tancar fronteres.

 

Reunió del ministeri de Sanitat
Reunió al Ministeri de Sanitat (EFE/David Fernández)


Simón ha dit que Espanya treballa de forma coordinada amb la Unió Europea i amb l'Organització Mundial de la Salut per estudiar l'impacte de l'extensió del coronavirus a Europa i ha descartat que es pugui parlar de "pandèmia":

"Seria una mica fort parlar ara mateix de pandèmia per coronavirus".

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutItàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut