Barcelona

L'escàndol del "cas Millet" pot reduir les subvencions de l'Estat al Palau

Els pressupostos de l'Estat poden reduir l'aportació al Palau de la Música per tot l'escàndol de Fèlix Millet. L'any passat els diferents partits van pactar que se subvencionés la institució amb 1.200.000 euros, i ara, grups com el PSC plantegen que mentre no es resolgui el cas se suspenguin les subvencions. CiU, en canvi, demana augmentar les ajudes fins a un total de 3,5 milions d'euros.

Actualitzat
L'escàndol del "cas Millet" pot afectar l'aportació dels pressupostos de l'Estat al Palau de la Música. L'any passat els diferents partits van pactar una esmena segons la qual el govern espanyol subvencionava la institució amb 1.200.000 euros. Però ara, en presentar les seves esmenes, grups com el PSC plantegen que mentre no es resolgui el cas se suspenguin les subvencions.

El diputat dels socialistes catalans, Dani Fernàndez, ha dit que abans d'aprovar noves subvencions el Palau ha d'aclarir la seva situació: "El que toca primer és que la justícia faci la seva feina, i després que els nous gestors i les administracions puguin iniciar aquesta nova etapa". "És el moment de fer net i de començar a treballar en la bona direcció. Quan aquesta nova etapa es consolidi, tornarem tots a treballar braç a braç per enfortir el Palau", ha declarat Dani Fernàndez.

En canvi, Convergència i Unió, que també ha presentat les seves esmenes parcials als pressupostos, demana ajudes per valor de 3,5 milions d'euros. El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macies, ha justificat que una cosa és el "cas Millet" i una altra és ajudar la cultura catalana.

"Prou ha patit l'Orfeó i tota la seva gent amb aquest cas", ha valorat Macies. "Una cosa és que es castigui el nom de Millet i l'altra és que ens vulguem desfer de l'Orfeó com a institució. Nosaltres ho tenim molt clar: l'Orfeó ens segueix mereixent tota la consideració, és una entitat cultural extraordinària", ha reivindicat el portaveu adjunt de Convergència i Unió.
Anar al contingut