Missatge d'error a la web del Congrés.
Missatge d'error a la web del Congrés.
Madrid

Les webs del Congrés i del Senat es col·lapsen per la publicació dels béns dels parlamentaris

La web del Congrés i la del Senat s'han col·lapsat aquest dijous al matí poc després que s'han publicat els ingressos i patrimonis dels parlamentaris. Per primera vegada en la història, s'ha fet pública la informació sobre els sous, els dipòsits i les propietats que declaren tenir els parlamentaris de les dues cambres. L'interès per consultar l'estat financer dels polítics espanyols ha provocat una allau de consultes a la web del Senat a les nou del matí, quan s'han publicat les dades dels senadors. Posteriorment, a les dotze, ha passat el mateix amb la web del Congrés.

Actualitzat
L'allau de consultes que ha rebut la web del Senat poc després de les nou del matí, quan s'ha penjat la informació sobre el patrimoni dels senadors, ha fet que aparegués un missatge d'error o que, en el millor dels casos, s'avancés amb una enorme lentitud en intentar carregar el PDF amb les dades dels parlamentaris.

Unes hores més tard, al punt del migdia, la situació s'ha reproduït amb la web del Congrés, que ha publicat en aquella hora les dades dels béns dels congressiste en compliment de la llei de transparència parlamentària aprovada al juliol. Aquesta caiguda de la plana del Congrés ha estat més greu, ja que mentre que la plana del Senat s'ha recuperat al cap d'una estona, la de la cambra baixa encara es troba col·lapsada a hores d'ara.

No obstant això, de moment ja s'han pogut conèixer algunes dades sobre els sous dels diputats i senadors. D'aquesta manera, per exemple, s'ha sabut que el fundador del PP, Manuel Fraga, ha declarat que té un milió d'euros entre comptes, accions, plans de pensions i fons d'inversió.

I pel que fa al president del Senat, el socialista Javier Rojo, té uns 86.000 euros en fons de pensions, i 3 habitatges compartits amb la seva dona.

No tots, però, han omplert el formulari dins del termini. Falten sis diputats i quatre senadors.

Anar al contingut