Madrid

Rajoy declara quatre immobles a més de 600.000 euros, i Rubalcaba, mig pis i un milió

S'han fet públics, per primera vegada, els patrimonis de José Luis Rodríguez Zapatero, Mariano Rajoy i de tota la resta de parlamentaris espanyols. Si més no, se saben els béns que ells asseguren tenir. La informació es posa a disposició de qui la vulgui consultar als webs del Congrés i al Senat, que s'han col·lapsat per l'allau de visites. Es tracta d'una de les noves exigències de la reforma de la llei electoral, aprovada al juliol, per garantir la transparència.

Actualitzat
Des d'aquesta matinada ja es pot consultar el formulari que han emplenat els senadors sobre la seva declaració de patrimoni, mentre que els béns dels diputats se saben des del migdia. No tots, però, han omplert el formulari dins del termini. Falten sis diputats i cinc senadors. A més, també s'han fet públiques les pensions vitalícies que cobren els exparlamentaris.

Tot plegat ha despertat un gran interès, fins al punt que els webs de totes dues cambres s'han col·lapsat per l'allau de visites.

Els diputats


El líder del PP, Mariano Rajoy, declara que té al banc prop de 600.000 euros, 4 immobles a Pontevedra i Madrid, i un apartament compartit a les Canàries. A més del sou com a parlamentari, Rajoy reconeix haver cobrat l'any passat en concepte de dietes i despeses de representació 98.225 euros. A la declaració no consta que tingui cap hipoteca ni vehicle propi.

Per la seva banda, el president Rodríguez Zapatero declara no tenir cap deute, 35.000 euros en un compte compartit amb la seva dona, tres plans de pensions, una parcel·la i el pagament ajornat de 120.000 euros.

El líder socialista al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, declara un patrimoni en dipòsits, fons i altres valors bancaris de prop d'un milió d'euros. També assegura ser copropietari d'un pis a Madrid i d'una plaça de pàrquing, i no consten préstecs ni deutes.

Pel que fa a José Bono, el president de la cambra diu que té més d'1,7 milions d'euros en participacions empresarials, 41.500 euros de dos comptes bancaris i dues hipoteques. Tres parcel·les a Toledo, un apartament i dues places de pàrquing tanquen el patrimoni del president del Congrés.

Carme Chacón, ministra de Defensa i que serà el cap de cartell dels socialistes catalans, té tres habitatges -a Girona, Barcelona i Almeria- i hipoteques per valor d'uns 550.000 euros, amb la meitat per pagar. En comptes, assegura tenir més de 21.000 euros.

Gaspar Llamazares, diputat i excoordinador general d'IU, té 303.058 euros, repartits en una llibreta d'estalvi (17.071'-), fons d'inversió (83.487'-) i dipòsits a termini (202.500'-). També té un pis, compartit amb la seva dona a Astúries, amb un valor catastral de 43.763,95 euros, i un cotxe Opel Meriva comprat aquest any i compartit també amb la seva dona.

Josep Antoni Duran i Lleida, que repetirà per tercer cop com a cap de llista de CiU a les generals, declara un apartament i dos pàrquings a Lleida, un pis i tres aparcaments a Barcelona i una casa a Girona. Té més d'1.150.000 euros en préstecs hipotecaris sobre aquestes propietats i encara en deu prop del milió. En comptes, disposa d'uns 9.000 euros.

Joan Ridao, d'Esquerra, assegura que té sis pisos i dos pàrquings a les comarques de Barcelona i un habitatge a Tarragona. També declara una hipoteca de més de 300.000 euros, i en dipòsits i comptes disposa de 100.000 euros.

Els senadors

Pel que fa al Senat, destaca la declaració de Manuel Fraga, que ha declarat que té un milió d'euros en diferents comptes, accions, fons d'inversió i plans de pensions. Un altre cas és el del president del Senat, Javier Rojo. Diu que té més de 86.000 euros només en fons de pensions i tres habitatges compartits amb la seva dona.

Pel que fa als caps de files dels partits, el del PP, Pío García-Escudero, declara 115.000 euros de guanys entre el grup parlamentari i altres conceptes, la propietat de 4 habitatges, 4 places de pàrquing i un local comercial. També declara 342.000 ejuros en productes o dipòsits bancaris. La cap de files del PSOE, Carmen Silva, declara tenir dos pisos, 10.000 euros en dipòsits bancaris i dues hipoteques.

En canvi, al formulari de la senadora Alícia Sánchez-Camacho no hi consta cap propietat, tot i que té un pis a Barcelona, per un error de transcripció, segons ha informat en un comunicat el partit. Tampoc no declara cap quantitat de diners en comptes o inversions. El que sí que declara són diferents crèdits que sumen prop de 750.000 euros, dels quals n'ha pagat 19.000 i la resta encara està pendent.

Joan Saura declara que és el propietari del 50% d'un pis de 100 metres a Barcelona amb una hipoteca que encara està pagant. En dipòsits i comptes afirma tenir 65.000 euros i declara haver comprat 8.000 euros en deute de la Generalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut