Les residències tornaran a obrir per als familiars la setmana que ve
El 99% dels residents estan lliures de Covid a Catalunya i almenys un cop a la setmana podran sortir o rebre visites
Les residències tornaran a obrir per als familiars la setmana que ve

Les residències tornaran a obrir per als familiars la setmana que ve

El 99% dels residents estan lliures de Covid a Catalunya i almenys un cop a la setmana podran sortir o rebre visites

Actualitzat
TEMA:
Salut
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

S'aixequen les restriccions perquè les persones que viuen en residències puguin rebre visites de familiars. Es permetran les visites i les sortides dels residents, independentment de la situació epidemiològica de les regions sanitàries, i és que es valorarà la situació a cada centre. Sortides i visites es podran fer almenys un cop a la setmana.

Rafa Ruiz, director estratègic d'Atenció Primària del Departament de Salut, ho ha anunciat en una entrevista a "Els matins" de TV3.

"La nostra proposta és que tinguem més en compte la situació de la residència i no tant la de la comunitat. Òbviament, si la comunitat està en risc i salut pública determina que s'han d'adoptar mesures, ja actuarem en conseqüència i en aquell territori en concret. Però per norma general direm que la situació a les residències és la que determinarà la possibilitat de fer-hi visites o no."

Aquest nou protocol, que es posarà en marxa la setmana vinent, vol evitar l'aïllament i la soledat que fins ara sentien els avis i àvies que no podien rebre visites dels familiars a causa del coronavirus.

Des de Salut asseguren que el virus està molt controlat als centres. Segons Ruiz, el 95% de les residències a Catalunya estan, a hores d'ara, en nivell verd -sense casos- o taronja -amb algun cas controlat-, i en aquests centres ja es podria sortir i rebre visites.

Alguns residents han mantingut el contacte amb familiars a través de videotrucades (CCMA)

A Catalunya hi ha 53.000 residents, dels quals només un 0,6% està afectat per la Covid, això vol dir que menys de 300 persones tenen la malaltia. Per tant un 99,4% dels residents estan lliures de Covid.

Ruiz ha explicat que es vol flexibilitzar el protocol de sortides i visites per garantir el contacte amb les famílies i recuperar les sortides "com a mínim un cop a la setmana". Cada centre, en funció de les seves possibilitats i espai, podrà establir si se'n poden fer més i la durada de les trobades.

 

No totes les residències han pogut establir visites des de la tanca del pati (CCMA)
ARXIVAT A:
Salut Coronavirus Residències gent gran

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut