Les residències tornaran a obrir per als familiars la setmana que ve

El 99% dels residents estan lliures de Covid a Catalunya i almenys un cop a la setmana podran sortir o rebre visites

Actualitzat

S'aixequen les restriccions perquè les persones que viuen en residències puguin rebre visites de familiars. Es permetran les visites i les sortides dels residents, independentment de la situació epidemiològica de les regions sanitàries, i és que es valorarà la situació a cada centre. Sortides i visites es podran fer almenys un cop a la setmana.

Rafa Ruiz, director estratègic d'Atenció Primària del Departament de Salut, ho ha anunciat en una entrevista a "Els matins" de TV3.

"La nostra proposta és que tinguem més en compte la situació de la residència i no tant la de la comunitat. Òbviament, si la comunitat està en risc i salut pública determina que s'han d'adoptar mesures, ja actuarem en conseqüència i en aquell territori en concret. Però per norma general direm que la situació a les residències és la que determinarà la possibilitat de fer-hi visites o no."

Aquest nou protocol, que es posarà en marxa la setmana vinent, vol evitar l'aïllament i la soledat que fins ara sentien els avis i àvies que no podien rebre visites dels familiars a causa del coronavirus.

Des de Salut asseguren que el virus està molt controlat als centres. Segons Ruiz, el 95% de les residències a Catalunya estan, a hores d'ara, en nivell verd -sense casos- o taronja -amb algun cas controlat-, i en aquests centres ja es podria sortir i rebre visites.

Alguns residents han mantingut el contacte amb familiars a través de videotrucades (CCMA)

A Catalunya hi ha 53.000 residents, dels quals només un 0,6% està afectat per la Covid, això vol dir que menys de 300 persones tenen la malaltia. Per tant un 99,4% dels residents estan lliures de Covid.

Ruiz ha explicat que es vol flexibilitzar el protocol de sortides i visites per garantir el contacte amb les famílies i recuperar les sortides "com a mínim un cop a la setmana". Cada centre, en funció de les seves possibilitats i espai, podrà establir si se'n poden fer més i la durada de les trobades.

 

No totes les residències han pogut establir visites des de la tanca del pati (CCMA)
ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Residències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut