El judici a Dani Alves, acusat d'agressió sexual, comença dilluns i s'acabarà dimecres (Jordi Borràs/ACN)

Les claus del judici a Dani Alves per violació: com es pot seguir i qui declararà

Dani Alves seu, des d'aquest dilluns, al banc dels acusats per a un judici del qual no es podrà difondre cap àudio, i la denunciant ha declarat a porta tancada

RedaccióActualitzat

Primer va dir que ni la coneixia. Després que sí, que havien coincidit, però que no havia passat res entre ells. Més tard va reconèixer que sí, que sabia qui era i que havien tingut una trobada sexual: consentida i sense penetració. El relat va canviar de nou: ara, sí que hi havia hagut penetració. I l'últim que ha afegit, que anava begut.

Aquest dilluns al matí ha començat el judici a l'exjugador del Barça de futbol per la violació d'una noia al lavabo d'una discoteca de Barcelona. Alves fa poc més d'un any que està en presó preventiva a Brians 2, i la Fiscalia i l'acusació demanen penes de 9 i 12 anys i 10 anys més de llibertat vigilada.

Alves intenta aconseguir atenuants per rebaixar la possible condemna fins a l'últim moment: embriaguesa i reparació del dany, pagant per avançat la indemnització. 

El relat de la víctima, per contra, no ha canviat des del primer dia. I és precisament aquesta persistència el que converteix la seva declaració en una de les principals proves que incriminen el futbolista.


Com anirà el judici?

Els fets van passar en un lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton, un espai sense càmeres i on la víctima i Alves estaven sols. L'actitud prèvia del jugador -obscena, segons la Fiscalia- la podran explicar al judici, l'amiga i la cosina de la noia, unes declaracions que també son una prova clau

La víctima ha declarat aquest dilluns a porta tancada, protegida per un biombo i amb la imatge i el so distorsionats per evitar que la puguin reconèixer si hi ha filtracions. La mare d'Alves ja va revelar la identitat de la víctima, en una acció que pot suposar un delicte contra la integritat moral i de revelació de secrets.

Després declararan els treballadors de la discoteca que van atendre la víctima, visiblement afectada.

Dimarts s'espera que declarin més testimonis. El judici es farà només a la tarda per la falta de sales disponibles a l'Audiència.

L'interrogatori Dani Alves serà l'últim de tots, tal com ha demanat la defensa i ha acceptat el tribunal.

El futbolista Dani Alves
La declaració de Dani Alves es podrà seguir a tracés d'una pantalla en una sala annexa, però no gravar-la ni difondre-la (Europa Press/Brett Hemmings)

L'últim dia del judici, abans que l'acusat, també declararan els metges forenses, que hauran d'acreditar si les ferides eren compatibles amb una agressió sexual.

Més d'un any després dels fets, la jove encara arrossega seqüeles psicològiques.


La declaració de la víctima, a porta tancada

Només la declaració de la víctima, per protegir-la, ha estat a porta tancada. La d'Alves, els periodistes la podran seguir a través d'una pantalla en una sala annexa, però no gravar-la ni difondre-la.

Aquestes condicions no són les habituals i han posat sobre la taula el debat de la llibertat d'informació.

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualDaniAlves
Anar al contingut