Les assemblees locals de Verges i Arenys de Mar lamenten la decisió de la CUP de no investir Mas

En les últimes hores, alcaldes i regidors de la CUP també s'han desmarcat a Twitter de la decisió presa aquest diumenge

Actualitzat

El debat sobre investir o no Artur Mas com a president de la Generalitat i els tres mesos que han passat des de les eleccions al Parlament han desgastat una part de la CUP. Dues assemblees locals de la CUP, la de Verges i la d'Arenys de Mar, han lamentat la decisió del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària de la formació de no investir Mas.

Totes dues assemblees han fet comunicats explicant la seva posició. Junts Fem Poble-CUP Verges ha dit que sempre han defensat i votat a favor del procés independentista i de l'acord amb JxSí "per facilitar l'alliberament nacional de Catalunya en el futur més immediat". Després de la negativa d'aquest diumenge a la investidura de Mas, diuen que se senten "decebuts i enganyats" i anuncien que aviat prendran "les mesures pertinents". La CUP de Verges sosté que la decisió del Consell Polític no representa la seva voluntat i tampoc la majoritària de l'Assemblea Territorial Nord-Oriental que es va fer aquest dissabte a Celrà i que va donar suport a la investidura amb més del 90%.

Per la seva banda, la CUP d'Arenys de Mar també ha lamentat la no investidura de Mas i "que el 'qui' hagi passat per sobre d'allò més important, la construcció de la República catalana". La CUP arenyenca recorda que tant a la comarca com al municipi la posició majoritària era favorable al procés: 82% al Maresme i 100% a la localitat.

En les últimes hores, càrrecs electes de la CUP també s'han desmarcat a Twitter de la decisió presa aquest diumenge, com els alcaldes d'Argentona, Eudald Calvo, o Verges, Ignasi Sabater:

En canvi, un dels diputats al Parlament, Julià de Jòdar, ha defensat la posició de la CUP en dues piulades. De Jòdar diferencia "defensar el Mas imputat" i "defensar-ne la investidura".

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut