Barcelona

La CUP dóna el "no" definitiu a Artur Mas

La CUP ha consumat, després d'un llarg debat i una ajustada votació, el seu "no" definitiu a Artur Mas

RedaccióActualitzat

Catalunya està abocada a repetir eleccions el mes de març. La CUP ha consumat, després d'un llarg debat i una ajustada votació, el seu "no" definitiu a Artur Mas. La decisió, que provoca una situació inèdita a Catalunya, s'ha pres per 36 vots a favor de rebutjar la investidura, 30 en contra i una abstenció.

La CUP també ha decidit com es farà efectiu aquest rebuig al candidat de Junts pel Sí: els seus 10 diputats s'abstindran en la votació per investir Artur Mas.

El termini acaba el dia 10

El termini per elegir nou president de la Generalitat després del primer debat d'investidura s'acaba diumenge que ve, 10 de gener. Si abans del dia 10 no hi ha president, quedaran automàticament convocats nous comicis.

Aquesta seria la primera vegada que després d'unes eleccions catalanes no és possible formar govern i es tornen a convocar. Fins i tot algunes fonts apunten ja la data per aquests nous comicis: el 6 de març.

 

Un debat llarg i una votació ajustada

La decisió s'ha pres en un llarg consell polític que ha començat passades les deu del matí. Sobre la taula, hi havia sis propostes. Les dues de la direcció -facilitar la investidura d'Artur Mas amb dos vots a favor i vuit abstencions o bé no permetre-la donant cinc vots a favor i cinc en contra- i les quatre que han aportat diverses assemblees territorials després de les seves reunions d'aquest dissabte.

Avui eren un total de 68 persones les que discutien i votaven la decisió final. La votació ha estat, en aquesta ocasió, a mà alçada. L'organització ha repartit entre els assistents cartolines verdes i vermelles per indicar el sentit del vot.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut