Imatge d'arxiu de monedes
Imatge d'arxiu de monedes
Barcelona

L'economia catalana creix un 0,7% el 2011

El producte interior brut (PIB) català va créixer un 0,7% el passat any respecte al 2010, tot i que al quart trimestre el creixement registrat va ser d'un 0,1% negatiu, segons les dades de l'Institut d'Estadísitica de Catalunya (Idescat).

RedaccióActualitzat
Les xifres coincideixen amb les anunciades setmanes enrere per Andreu Mas-Colell conseller d'Economia de la Generalitat. Les dades mostren que la demanda interna, corresponent al consum de les famílies, la inversió de les empreses i la despesa pública, va caure un 1,8%, tot i que el comerç exterior va créixer un 2,5% respecte al 2010.

Els sectors de la indústria, els serveis i l'agricultura han mantingut la seva activitat amb un creixement superior a l'1%. La construcció és l'altra cara de la moneda amb una caiguda del 4,7%.

Les dades més negatives, però, són les del quart trimestre del 2011, amb un creixement interanual d'un 0,1% negatiu i un 0,5% més baix que el trimestre anterior, fet que no succeïa des del 2009. Si aquesta tendència es repetís el primer trimestre del 2012 l'economia catalana podria entrar tècnicament en recessió.
Anar al contingut