Barcelona

El PIB català cau 4 dècimes l'últim trimestre i Mas-Colell admet que caldrà ajustar els pressupostos del 2012

L'evolució de l'economia catalana ha tornat a entrar en signe negatiu. El PIB va caure 4 dècimes l'últim trimestre del 2011, tot i que tanca l'any amb un creixement del 0,7. Davant aquest comportament, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell, ha avançat al Parlament que s'hauran de revisar les previsions del 2012.

RedaccióActualitzat
I és que davant el signe negatiu de l'economia espanyola els últims mesos del 2011 i les projeccions de recessió amb què treballa l'executiu de Mariano Rajoy, Mas-Colell ha avançat que caldrà revisar les dades macreconòmiques dels pressupostos catalans hores després d'aprovar-los al Parlament. Uns comptes que, segons ha dit, "caldrà ajustar dinàmicament". Així doncs, el conseller ha reconegut que haurà de revisar la xifra de creixement del 0,8, ja que els comptes es van fer amb les previsions d'ingressos que va facilitar l'anterior executiu espanyol el passat mes de juliol.

Tot i això, el conseller no ha volgut concretar quina serà la rebaixa. I ho ha argumentat: "Prefereixo fer com Montoro, que diu que ell no ho sap i espera que Brussel·les li digui quines són les expectatives de creixement".

De tota manera, ha manifestat que ha parlat amb el govern de Mariano Rajoy per explicar que caldrà fer una revisió quan es coneguin els pressupostos generals de l'Estat a finals de març o principis d'abril, després de les eleccions andaluses. En qualsevol cas, de moment, ha manifestat el titular d'Economia, s'haurà de gastar "prudentment".

D'altra banda, Mas-Colell ha tret importància a la rebaixa de Moody's de la nota del crèdit català, però sí que, davant d'aquesta dada negativa, ha recordat que tres trimestres seguits impliquen recessió. Sigui com sigui, creu que la rebaixa no afectarà futures emissions de deute i assegura que els mercats ja ho tenen descomptat. A més, creu que el problema no són les qualificacions concretes d'agències com Moody's, sinó el context general de recessió creixent, amb la incorporació ara de Bèlgica, Holanda i Itàlia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut