L'imam de Ripoll no serà investigat pels seus suposats vincles amb el CNI
L'imam de Ripoll no serà investigat pels seus suposats vincles amb el CNI

L'Audiència Nacional no investigarà els vincles de l'imam de Ripoll amb el CNI

Argumenta que no considera necessari investigar si hi ha cap relació entre el suposat cervell dels atemptats a Barcelona i Cambrils i el servei d'intel·ligència espanyol

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional no investigarà finalment si hi ha vincles entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, el suposat cervell dels atemptats del 17 d'agost del 2017. Considera que no és necessari.

L'advocat del demandant, Jaume Alonso Cuevillas, ja ha rebut la notificació i ha anunciat que hi recorrerà. Cuevillas, diputat al Congrés per Junts per Catalunya, representa Javier Martínez, pare d'un nen de 3 anys de Rubí que va morir a la Rambla. Havia demanat a l'Audiència, jutjat que investiga els atemptats, que recopilés tota la informació del CNI sobre el cas, per aclarir els vincles amb Es-Satty.

L'advocat va fer la petició quan el digital Público va sostenir que havia existit aquesta relació i que el CNI havia controlat la cèl·lula jihadista fins pocs dies abans dels atemptats.
 

L'Audiència Nacional no considera necessari investigar Es-Satty

Segons indica El País, que ha tingut accés a la resolució judicial, el magistrat considera que aquestes diligències no són necessàries, alhora que coincideix amb la Fiscalia en el "rigor i esforç" de la investigació per determinar la responsabilitat dels presumptes autors dels atemptats.


Budó: "Hi ha alguna cosa que no volen que se sàpiga"

Des del govern de la Generalitat, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que el fet que l'Audiència Nacional hagi decidit no investigar els vincles de l'imam de Ripoll i el Centre Nacional d'Intel·ligència "fa pensar que hi ha alguna cosa que no volen que se sàpiga."

Budó ha dit, en un acte a Manresa, que una decisió com aquesta genera "confusió i dubte", i ha denunciat "la falta de transparència per part del govern de l'estat espanyol."

Fa justament un mes, el llavors conseller d'Interior, Joaquim Forn, afirmava que el govern espanyol "ha optat per l'obscurantisme" en relació amb els atemptats de la Rambla i Cambrils. Considerava que hi ha prou elements per crear una comissió d'investigació al Congrés per aclarir la relació entre l'imam de Ripoll i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).
 

Forn va dir que hi havia una "estreta relació de l'imam i el CNI que mai es va comunicar als Mossos"

En una entrevista al diari Ara, Forn, ara regidor a l'Ajuntament de Barcelona, assegurava que el paper de l'Estat va ser testimonial durant la crisi, i que això no va agradar a les autoritats espanyoles, començant pel president de govern d'aleshores, Mariano Rajoy.

Forn va fer l'entrevista als locutoris de Lledoners, on està en presó preventiva des de fa gairebé dos anys.

Sobre les informacions del diari Público, Forn deia que han posat al descobert punts foscos dels atemptats i que es demostra l'estreta relació de l'imam i el CNI, que mai es va comunicar als Mossos: "Ignoro si va ser una decisió deliberada i per quin motiu es va prendre. El que és cert és que la relació entre Es-Satty i el CNI no es va comunicar als Mossos."

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut