L'Audiència Nacional investiga CaixaBank per blanqueig de capitals de trames xineses

El jutge creu que des d'algunes oficines s'haurien canalitzat i transferit uns 99 milions d'euros provinents d'organitzacions xineses investigades en casos com Emperador o Snake

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno investiga CaixaBank per un delicte de blanqueig de capitals d'organitzacions xineses. Segons l'escrit del jutge, empleats i directius d'una desena de sucursals de la província de Madrid haurien col·laborat per enviar diners a la Xina.

El jutge creu que algunes d'aquestes oficines s'haurien canalitzat i transferit uns 99 milions d'euros provinents d'organitzacions xineses investigades en el cas Emperador o Snake, entre d'altres. Aquests diners s'havien generat de manera il·legal a través del frau amb l'IVA i es transferien des d'aquestes oficines sense que els empleats fessin les comprovacions que marca la llei.

El jutge assegura que, malgrat els diferents requeriments judicials i la petició d'informació que van rebre els responsables de les sucursals per les sospites que ja tenien de determinats clients, ni empleats ni directors de les oficines ni els serveis de compliment de la direcció general van ser diligents en les comprovacions ni a donar les ordres per parar aquestes pràctiques.

Un banc xinès instal·lat a Espanya, l'ICBC, també hauria participat en el blanqueig.

Fonts de Caixabank neguen qualsevol col·laboració o participació en delictes de blanqueig de capitals.

 

 

 

Anar al contingut