Batuda policial a París després de l'atac terrorista
Batuda policial a París després de l'atac terrorista
París

L'atacant del Louvre, un egipci de 29 anys amb visat de turista d'un mes

Les forces de seguretat franceses han analitzat el mòbil de l'agressor i creuen que l'atacant podria respondre al nom de Abdallah E-H

RedaccióActualitzat

L'autor de l'atac d'aquest divendres al matí al Museu del Louvre és un home egipci de 29 anys que va arribar a la ciutat fa només uns dies, a finals de gener. Segons el fiscal, François Molins, el jove havia arribat a París després d'adquirir un visat de turista d'un mes a Dubai.

Les forces de seguretat franceses han analitzat el mòbil de l'agressor i creuen que l'atacant podria respondre al nom d'Abdallah E-H.

La policia treballa ara en les proves d'ADN i en les empremtes dactilars que s'han trobat al mòbil, així com en les circumstàncies que envolten els fets per saber altres detalls i si l'home ha actuat en solitari.

La policia ha trobat el seu passaport en un escorcoll en un apartament que l'home hauria llogat al prestigiós barri dels Camps Elisis de la capital francesa.

Segons el diari Le Parisien hauria publicar un últim missatge al seu compte de Twitter en què deia que "no hi ha pau a la guerra" ni tampoc "negociació possible". El mateix diari explica que, a les xarxes socials, el sospitós es presenta com a responsable de vendes d'una empresa dels Emirats Àrabs especialitzada en desenvolupament sostenible, està casat des de 2014 i és originari de la localitat egípcia de Mansura. Però aquestes, de moment, son dades a comprovar.

♦Un soldat francès obre foc després de ser atacat per un home prop del Louvre

El sospitós, armat amb un ganivet, s'ha llançat contra un soldat que vigilava el museu i el militar ha respost disparant-li. L'agressor ha cridat "Al·là és el més gran". Des del govern francès mantenen que es tracta clarament d'un acte terrorista.

L'agressor, que sembla que no duia explosius, ha rebut cinc trets a l'abdomen i el seu estat és greu. La Fiscalia Antiterrorista de París s'ha fet càrrec del cas.

Unes 250 persones que visitaven el Louvre en el moment dels fets han quedat confinades durant una hora i mitja. Les instal·lacions del museu obriran aquest diumenge, segons informa el ministre de Cultura francès.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut