Una aula sense alumnes
Una aula sense alumnes

L'Assemblea per una Escola Bilingüe denuncia cinc centres per no fer el 25% de castellà

Es tracta de centres amb sentència ferma o mesures cautelars

RedaccióActualitzat

L'Assemblea per una Escola Bilingüe denunciarà les escoles que, fent cas a les instruccions del Departament d'Ensenyament, han deixat d'aplicar el 25% de castellà a què estaven obligats per sentència ferma o per mesures cautelars. El primer que farà, però, és informar-ne el TSJC.

Segons aquesta entitat, presentarà demanda contra cinc centres --quatre de públics i un de concertat-- on, asseguren, tenen coneixement que no s'està aplicant el 25% de castellà. Es tracta de Turó del Drac, de Canet de Mar; l'Escola Falguera, de Vilanova del Vallès; l'institut Salvador Dalí, del Prat de Llobregat; l'institut Valèria Haliné, de Castelldefels, i el centre Vedruna de Palamós.

En tots els casos, la denúncia anirà contra la direcció de l'escola i s'ampliarà al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i a la secretària del Departament per un delicte d'incompliment d'ordres judicials.

La Generalitat va donar l'ordre dijous passat que es deixés d'aplicar el 25% de castellà a les escoles i instituts que ho estaven fent per ordre del TSJC.

Es tracta de 27 centres a tot Catalunya: 10 amb procediments pendents de sentència del TSJC --i que, per tant, ho feien com a mesura cautelar-- i 17 amb sentència, 8 de les quals pendents del recurs presentat pel govern al Tribunal Suprem. En total, afecta 48 aules.

ARXIVAT A:
Educació Català
Anar al contingut