Refineria de petroli de Ras Tanura, a l'Aràbia Saudita (Reuters)
Refineria de petroli de Ras Tanura, a l'Aràbia Saudita (Reuters)

L'Aràbia Saudita produirà més petroli a petició de Trump per frenar-ne el preu

Augmentarà la producció en 2 milions de barrils diaris més per compensar "la disfunció a l'Iran i Veneçuela"

RedaccióActualitzat

L'Aràbia Saudita s'ha compromès a augmentar la seva producció de petroli en 2 milions de barrils diaris, segons ha confirmat el rei Salman bin Abdulaziz. El monarca saudita ha dit que es tracta d'una petició que li ha fet personalment el president dels Estats Units, Donald Trump, per frenar l'actual escalada del preu del cru.

Els dos mandataris han mantingut una conversa telefònica en què el monarca saudita ha promès "compensar qualsevol potencial dèficit de subministrament". A través de Twitter, Trump confirmava que el rei Salman accedia a incrementar en 2 milions de barrils la producció per afrontar "la disfunció a l'Iran i Veneçuela."

 

 

Trump ja havia instat la setmana passada els països de l'OPEP a incrementar la seva producció per fer baixar els preus.

Tot i això, l'oposició demòcrata dels Estats Units culpa el president de la situació d'encariment dels combustibles per la retirada nord-americana de l'acord nuclear amb l'Iran. En aquest sentit, els mercats haurien reaccionat a l'alça davant la perspectiva de no disposar del cru iranià en un futur immediat.

Les tensions internacionals han fet disparar el preu del petroli fins als 80 dòlars el barril, el doble que fa dos anys. El preu del petroli acumula una pujada del 20% aquests cinc primers mesos de l'any. Aquesta tendència a l'alça ja va començar a finals del 2017, però s'ha accentuat els últims mesos. El preu mitjà del litre de gasolina ha pujat fins a 1,3 euros i el de gasoil, fins a 1,2 euros, uns preus màxims que no es veien des del juliol de fa quatre anys.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsEconomia de butxacaAràbia Saudita
Anar al contingut