L'Aràbia Saudita anuncia la creació d'una coalició de trenta-quatre països islàmics per combatre el terrorisme

L'aliança, integrada per trenta-quatre estats, tindrà el centre d'operacions a Riad i rebrà el suport extern d'una desena de països més

RedaccióActualitzat

L'Aràbia Saudita ha anunciat la formació d'una coalició militar de trenta-quatre països islàmics per combatre el terrorisme. A la llista feta pública per l'agència saudita SPA hi són Egipte, Turquia, el Pakistan i el Senegal, però no inclou l'Iran ni l'Iraq. L'aliança, que estarà sota control saudita, tindrà el centre d'operacions a Riad i rebrà el suport extern d'una desena de països més, com ara Indonèsia, que més tard s'hi podrien afegir. 

L'objectiu de l'aliança, segons els seus impulsors, seria protegir-se de tots els grups armats i organitzacions terroristes, i les decisions s'adoptarien en coordinació amb les nacions amigues i els organismes internacionals.

El ministre de Defensa saudita i príncep hereu, Mohamed bin Salman, ha declarat que la creació de la coalició respon a la "preocupació del món islàmic per combatre el terrorisme i col·laborar en la lluita mundial contra aquest flagell.

Aquesta monarquia del golf participa també en la coalició internacional liderada pels Estats Units que combat l'Estat Islàmic a Síria i a l'Iraq; i també dirigeix una coalició àrab contra els rebels xiïtes al Iemen.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut