Vaixell Aquarius
Vaixell Aquarius entrant al port de València fa un any

L'Aquarius deixa de rescatar persones al Mediterrani pel bloqueig d'Europa

En dos anys i mig, l'Aquarius ha assistit unes 30.000 persones en aigües internacionals de Líbia, Itàlia i Malta

RedaccióActualitzat

El vaixell Aquarius ja no efectuarà més rescats al Mediterrani. Després de passar dos mesos a port, les oenagés que l'operen denuncien el bloqueig d'Itàlia i altres països per impedir el rescat de migrants en aigües internacionals de Líbia, Itàlia i Malta.

El vaixell Aquarius deixarà de rescatar persones al Mediterrani. Ho han anunciat Metges sense Fronteres i SOS Méditerranée, després de dos mesos sense poder sortir a navegar.

 

Les dues oenagés denuncien que Itàlia i altres països europeus han boicotejat la seva feina: salvar vides.

"Europa no només ha fallat en la recerca i la capacitat de rescat, sinó que també ha sabotejat activament els intents dels altres per salvar vides. El final de l'Aquarius significa més morts al mar, morts innecessàries i sense testimonis."

 

Diuen que a l'Aquarius se li ha tret el registre en dues ocasions, que al vaixell se li ha denegat l'assistència d'altres embarcacions i que a centenars de persones rescatades se'ls ha negat l'accés a ports segurs.

En dos anys i mig, l'Aquarius ha assistit unes 30.000 persones en aigües internacionals de Líbia, Itàlia i Malta.

Les oenagés asseguren que "es neguen a estar inactius mentre mori gent al mar" i diuen que ja estan buscant alternatives.

 

El passat mes de juny l'Aquarius va rescatar 630 persones i va estar 9 dies a alta mar esperant l'autorització d'un port segur on desembarcar. Finalment, va ser el govern de Pedro Sánchez qui ho va fer. 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut