Fallida empresa Coemac, antiga Uralita

L'antiga Uralita, en fallida a causa de les indemnitzacions per l'amiant

L'empresa Coemac no pot assumir les indemnitzacions als treballadors, familiars i veïns afectats

RedaccióActualitzat

L'empresa Coemac, antiga Uralita, ha fet fallida. No pot assumir les indemnitzacions pels efectes que la fabricació de fibrociment amb amiant ha tingut sobre els veïns i treballadors de les seves antigues fàbriques.

Després d'haver-se reunit aquest dijous, l'administració de l'empresa Coemac ha anunciat que entrarà en concurs de creditors. L'antiga empresa Uralita assegura que es troba en una situació d'insolvència al no poder fer front a les indemnitzacions.

"Tots els beneficis i els negocis en què havíem anat invertint s'han hagut de destinar a la causa"

 

I és que Coemac ha hagut d'indemnitzar a veïns i treballadors pels efectes sobre la salut que els ha provocat la fabricació de fibrociment amb amiant.

 

El concurs de creditors només afectarà Coemac, la societat capçalera del grup, i no s'estendrà a altres filials.

 

Cerdanyola i Ripollet, les més afectades per l'amiant

A la fàbrica que Coemac tenia a Cerdanyola del Vallès va entrar-hi gairebé el 10% de tot l'amiant que va arribar a Espanya. Ara, s'acumulen les causes judicials i les sentències per l'efecte que aquest material va tenir sobre la salut dels treballadors, els seus familiars i els seus veïns. Només al Vallès s'han detectat uns 300 casos de càncer vinculats a l'amiant.

Segons el pneumòleg Josep Tarrés, la contaminació ambiental que ha provocat l'amiant arriba fins a una àrea de 2.500 metres. Tant a Cerdanyola com a Ripollet, als primers 500 metres des de l'epicentre de la fàbrica Uralita, s'ha detectat, amb al pas del temps, una concentració molt forta de malalties cròniques i càncer de pleura.

Mapa d'afectats per l'amiant a la zona de Cerdanyola i Ripollet
Mapa de malalts derivats de l'amiant pròxims a la fàbrica d'Uralita

 

 

ARXIVAT A:
AmiantJudicialSalut
Anar al contingut