A l'esquerra, l'escut que ha tingut fins ara Perpinyà; a la dreta, el nou sense el lema "La catalana"

L'alcalde d'extrema dreta de Perpinyà treu el lema "La catalana" de l'escut de la ciutat

Entitats i associacions han començat una recollida de signatures perquè es reverteixi una decisió que han qualificat de "violenta"

L'escut de la ciutat de Perpinyà ja no llueix el lema "La catalana", que es va introduir fa uns 30 anys.

Ha estat una decisió de l'alcalde de la ciutat, Louis Aliot, del partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional, liderat per Marine Le Pen.


"Perpinyà, la radiant"

El canvi el va fer públic Aliot aquest dimarts a través de les xarxes socials, mostrant un nou escut que porta per lema "Perpinyà, la radiant":

"Perpinyà, ciutat mediterrània ancorada en la seva identitat catalana, arrelada en el seu Rosselló històric i plenament francesa!"


Decisió "violenta"

La decisió ha agafat per sorpresa entitats i associacions catalanistes com Arrels, que han començat una recollida de firmes perquè es reverteixi la decisió.

Les entitats l'han qualificada de "violenta" i s'han queixat que s'hagi pres sense ni tan sols debatre-la al consell municipal.

L'impulsor del lema de "La catalana", Jaume Roure, l'ha qualificada d'"imposició" que representa "una pèrdua immensa per a la catalanitat".

Louis Aliot, que va arribar a l'alcaldia al juliol, ha defensat la mesura afirmant que és una decisió de "màrqueting de territori".

Podeu veure el reportatge elaborat per Sion BiurrunKilian Soler sobre aquesta polèmica:

ARXIVAT A:
Perpinyà
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut